Bulgária Beutazási feltételek és Információk

Schuster Travel | 2024-02-18 | Beutazási feltételek - Ország információk

Ma már hiába keressük Bulgáriában a 80-as évek hangulatát (ez már csak az idősebb korosztály emlékeiben marad meg), mára modern szállodák sorakoznak a ragyogó napsütéses, homokos Fekete-tenger partján és várják megfizethető árakkal és szórakozások széles kínálatával a családokat, a fiatal- és idősebb korosztályt egyaránt.

Bulgária Beutazási feltételek és Információk

Bulgária Európa és Ázsia határában, a Balkán-félszigeten terül el. Hosszan elnyúló tengerpartja ideális nyaralási helyszín, mindenki talál ízlésének megfelelő partszakaszt, szállást, és a környező kisebb falvak, városok kirándulásra csábítanak. Feltétlenül látogassa meg Neszebár világörökségi helyszíneit, vagy Szozopol zegzugos, hangulatos utcácskáit! Kitűnő a megközelíthetőség, repülővel alig 1,5 óra alatt el lehet jutni, több charter járat, illetve fapados légitársaság is indít menetrendszerinti járatot a bolgár tengerpartra.

BEUTAZÁSI FELTÉTELEK

Magyar állampolgárok az alábbi úti okmányok valamelyikével utazhatnak be az országba:

  1. Magánútlevél – az útlevélnek, még 90 napig kell érvényesnek lennie a Bulgáriából történő kiutazás után
  2. Ideiglenes útlevél: (Csak konzul állít ki!) – csak hazautazás céljából, és az utazás utolsó napjáig kell érvényesnek lennie
  3. Személyi igazolvány - az utazás utolsó napjáig kell érvényesnek lennie

Vízum: Turista célú beutazás esetén vízum beszerzése nem szükséges.

Az EU-tagállamok polgárainak 90 napot meghaladó bulgáriai tartózkodás esetén a tartózkodási helyük szerinti illetékes rendőrkapitányságon regisztráltatniuk kell magukat, ahol huzamos (max. 5 évig érvényes) tartózkodási kártyát állítanak ki számukra. 5 éven túli tartózkodás esetén állandó letelepedett státusz kérelmezhető. Harmadik ország állampolgárai schengeni vízummal, illetve bármely schengeni tagország, így a Magyarország által kibocsátott tartózkodási engedéllyel szintén 90 napig tartózkodhatnak bolgár vízum nélkül az ország területén.

Vízumkérelem benyújtásában Bulgária külképviseletei illetékesek, amelyekről a bolgár Külügyminisztérium honlapján tájékozódhat. (bolgár nyelven). Vízumkérelem benyújtásában az adott ország külképviselete illetékes: https://www.mfa.bg/en/7  (angol nyelven)

Kiskorúak beutaztatása:a szülők nélkül vagy csak egyik szülővel utazó, nem bolgár állampolgárságú kiskorú gyermek határátlépésekor a bolgár határőrök nem ellenőrzik a szülő(k) írásos beleegyező nyilatkozatát, de körültekintően ellenőrzik az utazási okmányok alapján az összetartozást. Előfordulhat az, hogy a határőrök igyekeznek tisztázni az utazás körülményeit, ami akár időveszteséggel járhat. Ezért ajánlott egy bolgár vagy angol nyelvű (közjegyző előtt tett) írásos szülői hozzájáruló nyilatkozatot készíteni, amely tartalmazza a hozzájáruló(k) és az utazó kiskorú személyes adatait (születési hely és idő, lakcím, igazolvány száma), a nyilatkozat területi és időbeli hatályát valamint a hozzájáruló(k) aláírását.

Vám: a bulgáriai vámszabályokról tájékoztatást itt találhat: https://customs.bg/wps/portal/agency-en/home/info-citizens/info-citizens, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal utastájékoztatójában.

Javasoljuk, hogy további információért keresse fel szófiai külképviselet oldalát.

Bulgáriába történő beutazáskor az Európai Unió területén kívülről az utasforgalomban vámmentesen vihető be a szokásos személyi használatú tárgyakon kívül: 200 db cigaretta, vagy 50 db szivar, vagy 25 dkg dohány; 1 liter égetett szeszesital, 2 liter 22 % alatti alkohol tartalmú ital, 2 liter bor; 0,5 kg kávé, vagy 20 dkg instant kávé; 10 dkg teafű, vagy 4 dkg granulált tea; 50 ml parfüm, 250 ml kölni; 37 gr arany és 300 gr ezüst ékszer; valamint 100 USD értékű ajándék (melynek értékét számlával igazolni kell). A fenti értékhatárt meghaladó mennyiségű  ékszert a vámnál be kell jelenteni, és meglétét kilépéskor ellenőrzik.

Azok a magyar állampolgárok, akik Bulgárián keresztül, vásárlási céllal utaznak Törökországba, és hazafelé kereskedelmi mennyiséget elérő mennyiségű áru van náluk, kötelesek azt a bolgár vámszerveknél a határon beléptetni, kilépéskor pedig kiléptetni. A behozott árukról kitöltött vámnyilatkozat hiányában csempészet miatt eljárást indítanak az elkövető személy ellen és nem csak a bejelenteni elmulasztott árut, de az annak szállítására szolgáló eszközt is elkobozzák.

Bulgáriában nagyon súlyos törvényi következménye van a kábítószer birtoklásának, előállításának, forgalmazásának. A kiszabható büntetés 5-től 15 évig terjedő szabadságvesztés. Amennyiben valaki valakinek a kérésére Bulgáriából csomagot visz ki, ajánlott meggyőződni annak tartalmáról.

 

EGÉSZSÉGÜGYI TUDNIVALÓK

Fontos! MINDIG kössön Baleset- betegség- poggyász biztosítást utazás előtt!

COVID

Bulgáriában, jelenleg nincsen hatályban beutazást/tartózkodást korlátozó járványügyi intézkedés!

Kiutazás az országból: a bolgár hatóságok az országhatárokon való kilépésnél, a közúti személyforgalmat nem korlátozzák, azonban a környező országok beutazási szabályozásának változatossága miatt mindenképpen javasoljuk a tájékozódást, az utazási célnak megfelelő ország konzuli tájékoztató oldalán.

További részletek: https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/bulgaria

 

Oltások:

  1. kötelező: nincs
  2. javasolt: Hepatitis A, Hepatitis B, Hastífusz, Diftéria-tetanusz, Kullancs-encephalitis 

Betegségek: a térségben előforduló megbetegedések lehetnek: Diftéria-tetanusz, Hepatitis B, Hepatitis A

Közegészség, egészségügyi helyzet: Bulgária közegészségügyi helyzete a magyarországiéhoz hasonló, előzetes óvintézkedések tétele nem indokolt. A csapvíz szinte mindenütt iható. Bulgáriában az ország területére tranzit, vagy rövidebb tartózkodási céllal belépő külföldieknek kötelező az egészségbiztosítás. Az Európai Egészségbiztosítási Kártyát sürgősségi esetekben elfogadják, az ezen kívül eső egészségügyi szolgáltatásokért fizetni kell. A tengerparti egészségügyi ellátás sajátossága, hogy számos magán egészségügyi intézmény „rátelepedett” a tömegturizmusra és nagyon drága szolgáltatást nyújt a külföldieknek. A díjat helyben ki kell fizetni még akkor is, ha a beteg, vagy balesetet szenvedett külföldi rendelkezik Európai Egészségbiztosítási Kártyával és utasbiztosítással, és a hazaszállítás költségeit sem fedezi a kártyai, csak utasbiztosítás! Ezek az intézmények ugyanis gyakran nincsenek szerződéses kapcsolatban a bolgár egészségbiztosítóval, amely amúgy is keveset térít az ellátások költségéből. A rászoruló magyar állampolgár segítséget kérhet a telepített idegenvezetőktől, vagy a tiszteletbeli konzultól a megfelelő egészségügyi intézmény kiválasztásában.

 

ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK

Időeltolódás: + 1 óra

Utazás hossza: közvetlen repülőjárattal elérhető Szófia és Burgasz, repülési idő: kb. 1,5 óra, továbbá több charterjárat is indul Budapestről és Debrecenből.

Pénznem: bolgár leva (BGN), 1 BGN = kb. 200 HUF. Valutaváltás bankfiókokban és hivatalos pénzváltóknál ajánlott. Bulgária, 2007-es EU-csatlakozása óta, a nemzeti valuta, a leva (BGN) árfolyamát az euróhoz rögzítette, ami azóta szinte változatlan, megközelítőleg 1.95583 leva (BGN) = 1 euró. Javasoljuk, hogy kerülje el az utcai pénzváltókat! Külföldi állampolgárok korlátozás nélkül vihetnek be levát, vagy más valutát Bulgáriába, de a személyenként 5 000 leva, vagy az annak megfelelő külföldi valuta feletti összegről írásban kell nyilatkozniuk. Kilépésnél 8 000 leva, vagy annak megfelelő valuta szabadon kivihető, 8 000 leva fölött írásban kell nyilatkozni, igazolva a pénz eredetét (pl. a belépésnél kitöltött nyilatkozattal).

Készpénzt bankjegykiadó automatáknál célszerű felvenni, ezek a tengerparti üdülőhelyeken is megtalálhatók. Ezen túlmenően ajánlatos kisebb, 5-50 címletű eurós bankjegyeket maguknál tartani. Ma már a legtöbb helyen (szállodákban, üzletekben, benzinkutaknál) lehet hitelkártyával is fizetni és egyre terjed a PayPass fizetési lehetőség is (25 leva értékhatár alatt nem kell megadni a PIN kódot).

Nyelv:bolgár, de a fiatalok egyre nagyobb arányban beszélnek angolul, míg az idősebbek inkább oroszul

Éghajlat:az északi rész kontinentális, míg a déli rész mediterrán égövbe tartozik. A nyár május végétől októberig tart a tengerparton, kellemes levegő-, és vízhőmérséklettel, nem magas a páratartalom. A tengerpart homokos, lassan mélyülő, ideális kisgyermekes családok részére.

Utazás, közlekedés, vezetés: Az Európai Unió külső határain (Szerbia, Törökország, Észak-Macedónia) történő belépéskor/kilépéskor a bolgár határőrök az úti okmányok mellett a gépjármű forgalmi engedélyét és biztosítását is ellenőrzik. Románia felől a belépés gyors és adminisztrációmentes. Bulgáriában az állami utak (autópályák, autóutak, főutak) használata díjköteles, a mellékutak, illetve a városok, települések útjai díjmentesek.

Az országban a magyarországihoz hasonló, E-matrica rendszer működik. Az e-matricát a www.bgtoll.bg, valamint a www.digitoll.bg többnyelvű honlapokon, valamint az ország különböző pontjain (pl. határátkelők, benzinkutak) található önkiszolgáló terminálokon lehet megvásárolni.

Magyar rendszámú autósok figyelmét felhívjuk, hogy Bulgáriában a matrica vásárlásakor (akár online vagy offline vásárláskor), a rendszámon található betű- és számjelzést NE válasszák el kötőjellel, mivel azt a bolgár toll rendszer egy teljesen más rendszámként értelmezi!

Az e-matricák ára (tájékoztató jelleggel) személygépkocsikra: éves 97 BGN, 3 hónapos 54 BGN, 1 havi 30 BGN, heti 15 BGN. Hétvégi e-matrica is kapható, amely péntek déltől vasárnap éjfélig érvényes, ára 10 BGN.

Az e-matrica megvásárlásának kötelezettsége személygépkocsikra terjed ki. Figyelem! A 3,5 t feletti tehergépkocsikra és autóbuszokra a HU-GO-hoz hasonló, azaz a megtett úttal arányos, elektronikus útdíjfizetési rendszer került bevezetésre. Az útdíjrendszer tarifáival és a route pass megvásárlásával kapcsolatos további részletek a bolgár hatóság és a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének alábbi honlapjain érhetők el:

Magyarország által kiállított vezetői engedélyt elfogadják Bulgáriában is. Autóval történő beutazás esetén kötelező az érvényes zöldkártya megléte! Az országba való belépéskor esetenként ellenőrzik a zöldkártya érvényességét. A személyek úti okmányán kívül, a bolgár határrendészek elkérik az autó forgalmi engedélyét is. Az autóvezetőknek érdemes tudniuk, hogy Bulgáriában a sebességhatárokat hasonlóképpen határozták meg mint Magyarországon. Az autópályákon a helyi hatóságok egy picit megengedőbbek, hiszen ott 140 km/h a sebességkorlát. Lakott településeken 50 km/h azon kívül pedig 90 km/h.

Úthálózat:Bulgária autópálya-hálózata kiépülőben van, hossza jelenleg 803 km. A főúthálózat kiterjedtnek mondható  és a minősége is általában elfogadható. A Szófia-Burgasz autópálya elkészült, a Szófia-Várna autópálya épül és bővítik a fővárost elkerülő körgyűrűt is. Az alsóbbrendű útvonalak állapota változó, néhol meglepően jó minőségű, sok helyütt viszont kifejezetten rossz, nehezen járható szakaszok váltakoznak. Ajánlott fokozott figyelemmel vezetni ezeken a helyeken a nagy és mély kátyúk miatt, amelyek nemcsak műszaki hibát, de súlyos balesetet is okozhatnak. Helyenként az ellopott útjelző táblák miatt nehéz tájékozódni. Mellékutakon autózva érdemes időnként rákérdezni, hogy azon az úton halad-e az autós, melyen szeretne. Különösen tavasszal gyakran fordul elő a hegyvidékeken az autóforgalmat akadályozó földcsuszamlás, kőomlás. Naprakész tájékoztatás a mindenkori útviszonyokról a Bolgár Autóklub honlapján, valamint angol nyelven a (+359) (0) 70013020 telefonszámon kapható, míg a bajbajutott gépkocsivezető a (+359 91) 146 számon kérhet segítséget az autómentőktől.

Vallás: nagyrészt ortodox, kisebb arányban muszlim és keresztény

Öltözködés: napsütés ellen kalap, sapka, naptej, napszemüveg ajánlott!

Áram:230 V, európai szabvány Schuko konnektorok

Mobiltelefon:A mobiltelefon hálózat kiépített, a tarifákról és feltételekről érdeklődjenek szolgáltatójuknál!

Dohányzás: A dohányzási tilalmakat egyre nagyobb arányban tartják be.

Alkohol, ital:Bulgáriában a szórakozóhelyeken tilos olyan italt fogyasztani (vizet, üdítőt vagy szeszes italt), melyet nem a fogyasztó előtt bontott ki a hely munkatársa! Sok esetben a turista italába illegális szereket csempésznek, melytől hosszú időre eszméletét vesztheti. Ez idő alatt rablás, erőszak áldozata lehet.

Árak, borravaló: általánosságban elmondható, hogy Bulgária megfizethető árut és szolgáltatásokat kínál, de óriási különbségek lehetnek az árak között helytől függően. A nagyobb városok szupermarketjeiben érdemes vásárolni, minden kapható. Természetesen a tengerparton az árak magasabbak. Az üzletek a turista központokban akár este 9-10 óráig is nyitva tartanak. A borravaló elfogadott, mértéke általában 10 %, de egyes helyeken belekalkulálják a számlába.

Gasztronómia: a bolgár konyha könnyű és nagyon egészséges, mivel rengeteg zöldséget, halat és csirkét kínál. Kedvelik a joghurtot, a sajtokat. A bolgár joghurt jóval sűrűbb, mint a hazai és ízre is kicsit más. Mindenképpen érdemes megkóstolni a kebabcsét (darált húsból készült sült rolád), a muszakát, a sopszka salátát, a bolgár baklavát. Kiválóak a bolgár vörös borok, és van bolgár sör is, valamint az égetett szeszek közül a rakia (pálinka), a mastika (ánizspálinka) a tipikus helyi különlegesség.


Biztonság:

Bulgária biztonsági helyzete jó, biztonsági kockázatot nem hordozó ország, illetve térség.

Bulgáriában a rendelkezésre álló információk alapján, nincs terrorveszély.

A népszerű tengerparti fürdőhelyeken, síközpontokban, valamint nagyobb városokban a turisták sérelmére elkövetett, jellemző bűncselekmények közül megemlítendő a zsebtolvajlás (pl. a tömegközlekedési eszközökön), a lopás, betörés a szálláshelyre, a rablás, a túlszámlázás – esetenként önbíráskodással egybekötve (elsősorban erotikus szórakozóhelyeken), a „taxis hiénák” tevékenykedése, valamint az autólopás.

Az ország segélyhívó vonala: RENDŐRSÉG / MENTŐSZOLGÁLAT / TŰZOLTÓSÁG - ahogyan Magyarországon is - díjmentesen hívható: 112

Felhívás nyaralóknak: a Konzuli osztály felhívja abolgár tengerpartra látogató utasok figyelmét, hogy értékeikre különösen ügyeljenek. A nyári időszakban rendkívüli módon megnövekszik a külföldi turisták kárára elkövetett zsebtolvajlások száma. A tolvajok elsősorban a zsúfolt tömegközlekedési eszközökön és csoportokban tevékenykednek.

Teendők, amennyiben úti okmányait ellopták

Mit tegyen a bajba jutott magyar állampolgár Bulgáriában?

Ellopott, elveszett útlevél és/vagy személyazonosító igazolvány esetén:

  • A lopás tényét jelentse be a területileg illetékes rendőrségen
  • A bajba jutott magyar állampolgár személyesen, lehetőség szerint a rendőrségi jegyzőkönyvvel és 1 db igazolványképpel jelenjen meg a szófiai konzulátuson
  • A konzulátus egyszeri hazatérésre jogosító ideiglenes útlevelet állít ki

Az ideiglenes úti okmány kiállítása nem minden esetben díjmentes. A díjszabásról és a díjak befizetéséről lehetőség szerint előzetesen egyeztessen a konzulátussal.

Az ideiglenes magánútlevél kiállításához a konzulátusunknak előzetesen tudnia kell a bajba jutott:

  • nevét,
  • születési helyét és idejét,
  • anyja nevét,
  • otthoni lakcímét és lehetőség szerint az elveszett úti okmány számát, amennyiben az rendelkezésére áll.

FONTOS! Ideiglenes magánútlevél kiállítására kizárólag Magyarország szófiai nagykövetségének konzuli osztályán van lehetőség. A várnai tiszteletbeli konzulátuson útlevél kiállítására NINCS LEHETŐSÉG! Postai vagy megbízott útján történő ügyintézés nem elfogadott. A személyes jelenléttől eltekinteni nem tudnak.

Figyelem! A vezetői engedély (jogosítvány) és az uniós tagállamok által kiállított bármilyen tartózkodási engedély nem minősül úti okmánynak, így az ezekkel történő utazás nem lehetséges.

Ellopott pénz, bankkártya esetén:

Ellopott bankkártya esetén mindenképpen tiltassa le azt! Ehhez tudnia kell a bank telefonszámát és az azonosításhoz szükséges adatait.

Amennyiben készpénzét ellopták vagy elveszítette, és nincs bankkártyája, a tapasztalatok alapján a leggyorsabban a Western Union pénzküldő szolgálata útján tud pénzhez jutni. A segítséget nyújtó személy a szükséges összeget a Western Union valamelyik partnerénél (Magyarországon vagy külföldön jellemzően a postahivatalokban, bankfiókokban, egyes magán-pénzváltóknál) fizetheti be. A bajba jutott magyar állampolgár a számára legkényelmesebben elérhető bármelyik bulgáriai Western Union irodában egy telefonon megbeszélt jelszóra hivatkozva, valamilyen arcképes igazolványa bemutatásával, gyakorlatilag a befizetést követő egy-két órán belül hozzájuthat a pénzéhez.

Gépjármű, illetve jogosítvány elvesztése, eltulajdonítása esetén:

Jogosítvány elvesztéséről/eltulajdonításáról – kérésre – a helyi rendőrség jegyzőkönyvet állít ki, amellyel lehet Bulgária területén közlekedni.

Sajnos még mindig jellemző Bulgáriában az autólopás, a profi bandák bármely autót képesek ellopni, a riasztóberendezéseket hatástalanítani. Sok esetben trükkökkel élnek a gyanútlan autóssal szemben. Az utazás előtt feltétlenül ajánlott lopás elleni Casco biztosítást kötni. A bulgáriai határokon, térítés ellenében, lehetőség van GPS-követő beszereltetésére, amelyet az országból való távozás előtt, a határon leszerelnek.

Járműlopás esetén a károsultnak a következőképpen kell eljárnia:

  1. A helyi illetőségű rendőrkapitányságon bejelentést kell tenni a történtekről, ahol jegyzőkönyvben rögzítésre került a káresemény, és erről igazolást állítanak ki.
  2. A kerületi ügyészségtől igazolást kell beszerezni a rendőrkapitányságon tett bejelentésről.
  3. A 2. pontban említett ügyészségi igazolás hitelesítése Szófiában, a Legfőbb Ügyészségen történik. Ez utóbbi okmány beszerzésére lesz szükség Magyarországon, a gépjármű forgalomból való kivonásához, valamint a CASCO biztosítások révén folyósítandó kártérítésekhez.

A nyári idegenforgalmi szezonban fokozott rendőri jelenléttel lehet számolni a tengerparti üdülőhelyeken. 2016 óta is egyszerűsödött néhány eljárás a bajba jutott turisták ügyeiben. Ezek közül kiemelendő, hogy növelték a 7/24 váltásban dolgozó angol, orosz, német, francia, héber tolmácsok számát a rendőrséggel való kommunikáció megkönnyítése érdekében. Továbbá az eljárások díjait külföldi bankkártyával is be lehet fizetni a rendőrőrsökön rendszeresített POS-terminálokon. A rendőrségi jegyzőkönyvek kiadása még aznap, hétvégén benyújtott bejelentések esetén, legkésőbb a soron következő hétfőn megtörténik. A rendőrségi jegyzőkönyv 2017-től elérhető már bolgár-magyar nyelven is.

További tájékoztatás itt olvasható: https://sofia.mfa.gov.hu/page/bulgariaba-utazna-erdemes-elolvasni

Jótanácsok turistáknak

  1. Néhány alapvető óvintézkedéssel csökkenthető a kellemetlen élmények kockázata:
  2. Az utazás idejére kössön utasbiztosítást.
  3. A legfontosabb okmányokról (útlevél adatoldala, jogosítvány, forgalmi engedély, zöldkártya) javasolt fénymásolatot vinni az utazásra, elvesztésük/eltulajdonításuk esetén a rendőri és konzuli intézkedést segíti a másolatok bemutatása
  4. A pénzt és a bankkártyákat, egyéb értékeket célszerű az úti okmányoktól, iratoktól elkülönítve tartani.
  5. Nem szabad felügyelet nélkül hagyni az értékeket a strandon, a tömegközlekedési eszközökön, szórakozó-, és bevásárló helyeken, valamint a gépkocsi csomagtartójában.
  6. Megálláskor a gépjárműben el kell tenni a könnyen látható és elérhető helyekről az értékeket, telefont, kézitáskát stb. Különösen ügyelni kell arra, hogy az utastér is zárva legyen, ha műszaki, vagy egyéb okból, pl. defekt miatt kellett megállni.
  7. Kerülendők az utcai árusok.
  8. A gépjárművet kipihenten, a közlekedési szabályok maximális betartásával kell vezetni.
  9. Az ittas, vagy kábítószer hatása alatt álló személyek könnyebben válnak bűncselekmények áldozatává  – ez különösen érvényes a szórakozóhelyeken. A Napospartnak ebből a szempontból vannak rossz hírű részei.
  10. Bulgáriában a gépjárműlopásokra szakosodott bandák elsősorban a nagy értékű, fiatal gépjárműveket részesítik előnyben. Mindenképp javasolt a gépkocsival utazók számára a lopáskárra is kiterjedő CASCO biztosítás kötése.

 

KÜLKÉPVISELETI, KONZULI INFORMÁCIÓK

Bulgária - Konzuli hivatal, Szófia

Cím: ul. 6 ti. Septemvri 57. – 1000 Sofia – Bulgária

E-mail: consulate.sof@mfa.gov.hu

Telefonszám munkaidőben: +35929631135 vagy +35929631136

Központi ügyelet Budapesten (konzuli segélyhívás munkaidőn túl):
(kizárólag munkaidőn kívül -16:30 és 8:00 között)
Magyarországról: 06-80-36-80-36
Külföldről: 0036-80-36-80-36

Fax: +359-2-963-2492

Honlap: szofia.mfa.gov.hu

 

Bulgária - Tiszteletbeli főkonzul, Várna

Tiszteletbeli főkonzul: Jordan Petkov JORDANOV

Cím: Primorski kerület Vasil Drumev utca 36 sz. 5. em. 1. – 9002 Várna – Bulgária

E-mail: jordan.jordanov@kontrax.bg

Telefon: +35952612981

Mobil: +359-888-59-53-70

Fax: +359 (52)986-655

Felügyelő külképviselet: Bulgária - Nagykövetség, Szófia

 

Bulgária - Nagykövetség, Szófia

 

Tegye biztonságosabbá utazását, még utazás előtt regisztráljon konzuli védelemre és töltse le Konzinfo Utazom mobil alkalmazásunkat!

Vissza a hírekhez