Franciaország Beutazási feltételek és Információk

Schuster Travel | 2024-07-15 | Beutazási feltételek - Ország információk

Franciaország Nyugat-Európa legnagyobb és legváltozatosabb országa. És a „leg-ek” sorát folytatva: a világ legkeresettebb úti céljai között szerepel minden évben. A sikk, a francia stílus és elegancia hazája, gazdag történelmi múlttal rendelkező ország, ahol a természeti és épített látnivalók sora kifogyhatatlan. A turisták nagy része Párizst keresi fel, de Franciaország szinte minden tájegysége csodás kincseket rejt.

Franciaország Beutazási feltételek és Információk

Készült: 2024-07-15

A Konzuli Szolgálat tájékoztatása:

2024. 07. 05.

A franciaországi nemzetgyűlési választások második fordulóját követően, 2024. július 7-étől előzetes jelzések szerint tüntetések és zavargások várhatóak a francia fővárosban. Javasoljuk a Párizsban tartózkodó magyar állampolgároknak, hogy körültekintően közlekedjenek, a csoportosulásokat  kerüljék.

2024. 03. 25. (továbbra is érvényben: 2024. 07. 05.)

Franciaországban a legmagasabb biztonsági szint:"terrorfenyegetettség lehetősége" van érvényben.

A terrorfenyegetettség szintje magas, egy esetleges terrortámadás bekövetkezése nem kizárható. Kérjük, tanúsítsanak fokozott éberséget, különösen a forgalmas helyeken és tömegrendezvényeken.

BEUTAZÁSI FELTÉTELEK

Beutazási feltételek: Magyar állampolgárok az alábbi úti okmányok valamelyikével utazhatnak be az országba:

  • magánútlevél – érvényessége az utazás utolsó napjáig
  • ideiglenes útlevél (Csak konzul állít ki!) – érvényessége az utazás utolsó napjáig. További információt az alábbi linken talál
  • személyi igazolvány (kártya formájú) – érvényessége az utazás utolsó napjáig

Vízum: turista célú beutazás esetén magyar állampolgároknak nem szükséges, de a francia hatóságok bármikor ellenőrizhetik, hogy a beutazónak rendelkezésére áll-e a tartózkodás idejére megfelelő anyagi háttér.

Kiskorúak beutazása: kiskorú gyermekek vagy azok kísérői rendelkezzenek a franciaországi belépés, tartózkodás és kiutazás ideje alatt a gyermek törvényes képviselőjének/képviselőinek egyszerű (előírt forma nélküli, lehetőség szerint egy világnyelven írott) beleegyező nyilatkozatával a gyermek külföldre utazásával kapcsolatban. A nyilatkozatnak tartalmaznia kell a gyermek személyi adatait, a kísérő személyi adatait, az utazás célját, időtartamát, a törvényes képviselő/k személyi adatait, pontos elérhetőségét. A nyilatkozatot két tanú előtt elegendő megtenni. Ajánlatos továbbá, hogy rendelkezzenek a gyermek törvényes képviselőjének/inek személyazonosságát igazoló okmány adatoldalának másolatával.

2017. január 15- től Franciaországban visszaállították a kiskorúak ország elhagyására vonatkozó engedélyezési eljárást (autorisation de sortie du territoire) arra az esetre, ha a gyermek szülő nélkül utazik el Franciaországból. A rendelkezés minden Franciaországban legálisan tartózkodó kiskorút érint, állampolgárságra való tekintet nélkül. A szülő a vonatkozó engedélyt a mellékelt nyomtatvány kitöltésével adhatja meg. https://www.service-public.fr/simulateur/calcul/15646-01  (A nyilatkozatot nem szükséges hatóság előtt bemutatni, de az abban foglaltakról mindenki büntetőjogi felelőssége tudatában nyilatkozik!) A szabályos utazáshoz emellett még szükséges csatolni a kiskorú személyazonosító igazolványát és a nyomtatványt aláíró szülő személyazonosító igazolványának másolatát. Ez az új szabályozás nem érinti azt a Franciaországban működő gyakorlatot, miszerint a külön élő vagy elvált szülő kezdeményezésére a hatóság rendelkezhet arról, hogy a gyermeket a másik szülővel nem engedi külföldre távozni (opposition à la sortie du territoire, interdiction de sortie du territoire).

 

Vám: részletes információk az alábbi honlapon érhetők el: www.douane.gouv.fr/articles/a11884-infos-douane-service

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal utastájékoztatója

Növényegészségügyi és behozatali előírások változása

 

EGÉSZSÉGÜGYI TUDNIVALÓK

Fontos! MINDIG kössön Baleset- betegség- poggyász biztosítást utazás előtt!

Covid

A koronavírus miatt 2020. március 23-án bevezetett járványügyi vészhelyzet 2022. augusztus 1-jén véget ért Franciaországban, a korlátozásokat aktuálisan eltörölték.

A Franciaországba beutazóknak 2022. augusztus 1-től nem kell semmilyen Coviddal kapcsolatos korábbi előírást teljesíteniük, továbbá Covid-igazolványt sem kell bemutatniuk, bármely országból érkeznek is (https://www.interieur.gouv.fr/covid-19/deplacements-internationaux), kivéve Kínából.

Egyéb hasznos infó:a légitársaságok esetenként szigorúbb feltételhez köthetik a járataikra történő felszállást, utazást, ezért minden esetben javasoljuk a légitársaságok előírásait is áttanulmányozni.

https://www.parisaeroport.fr/passagers/les-vols/covid-19-informations-voyageurs

Maszkviselés: a nyilvánosság számára nyitva álló intézményekben, az egészségügyi intézményekben és a tömegközlekedésben sem kötelező már a maszk viselése, ugyanakkor továbbra is erősen ajánlott zárt helyiségekben és nagy létszámú összejöveteleken.

Franciaországban elérhető fontosabb intézmények (rendőrség, határrendészet, egészségügyi minisztérium, járvánnyal kapcsolatos infó vonalak): https://www.police-nationale.interieur.gouv.fr/Organisation/Direction-Centrale-de-la-Police-Aux-Frontieres

Oltások:

  • kötelező: nincs
  • javasolt: nincs

Betegségek: a térségben előforduló megbetegedések lehetnek: Diftéria-tetanusz, Hepatitis A, Hepatitis B, Kullancsencephalitis

Közegészség, egészségügyi helyzet: Franciaországban a közegészségügyi helyzet jónak mondható. Az egészségügyi és szociális védő, ellátó és szolgáltató hálózat a magyar fejlettségi színvonalnak megfelelő, esetenként és területenként azt meghaladó. A franciaországi egészségügyi ellátó és szolgáltató rendszer igénybevételéhez a magyar állampolgároknak az előzetesen kiváltott európai egészségbiztosítási kártyájuk bemutatása szükséges. Sürgősségi ellátás esetén általában e kártya birtokában vehetik igénybe a szükséges orvosi ellátást a helyi biztosítottakhoz hasonló feltételekkel. Járóbeteg ellátás esetében a költségeket a betegnek kell megelőlegeznie, majd a költség-visszatérítési igényüket a magyarországi lakhely szerinti TB Igazgatóságon nyújthatják be. Ugyancsak szükséges a helyszínen fizetni a kórházi egészségügyi szolgáltatások önrész díját, ami Franciaországban magas. Ezért érdemes az Európai Egészségbiztosítási Kártya mellé kiegészítő biztosítást kötni. A kártya a NEAK budapesti és megyei központi hivatalaiban egyénileg szerezhető be. Ajánlott mindenre kiterjedő utas- és balesetbiztosítás megkötése. Baleseti kockázattal járó sportvakációk esetében (síelés, hegymászás, siklórepülés, egyéb extrém sportok) feltétlenül ajánlott a külön sportbiztosítás megkötése is (síeléskor még a nagyobb sípályák helyszínén is köthető). További információk: https://www.neak.gov.hu/felso_menu/lakossagnak/ellatas_kulfoldon/egeszsegugyi_ellatas_kulfoldon/eu_ellatas_az_egt_allamokban/franciaorszag_egt_ellatas/ellatas_franciaorszagban

 

ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK

Időeltolódás: nincs

Utazás hossza: közlekedési eszköztől függ. Részletek az „Utazás, közlekedés” címszó alatt.

Pénznem: EUR. A nemzetközileg elfogadott bank- és hitelkártyákat elfogadják. ATM-ek is bőven rendelkezésre állnak Franciaországban. Készpénzfelvételre vonatkozó cikkünket ITT olvashatja.

Nyelv: francia, de a turisztikai helyeken sokan értik és beszélik is az angolt, még ha úgy tesznek, mintha nem is értenék.

Éghajlat: az ország elhelyezkedése és domborzati viszonyai miatt Franciaország éghajlata változatos képet mutat. Északon, észak-keleten, valamint az ország középső részén a kontinentális éghajlat a jellemző. A nyugati határ az Atlanti-óceánnal határos, így itt az óceáni, szeszélyesebb, hűvösebb időjárás uralkodik, sok csapadékkal. A déli országrész a Földközi-tenger partján pedig a mediterrán égövbe tartozik, kellemes éghajlattal, ahol télen sem süllyed 5°C fok alá a hőmérséklet, viszont gyakran fúj a szél. Az Alpok és a Pireneusok magas hegyei a téli időszakban síelésre alkalmasak, nem ritkán igen vastag hótakaró borítja, így itt egyértelműen a hegyvidéki klíma jellemző. Gyakran előfordul, hogy lavinaomlás vagy a túl sok hó miatt egyes utakat vagy hágókat lezárnak. Utazás előtt fontos tájékozódni!

Utazás, közlekedés, vezetés:

Gépjármű: kötelező környezetvédelmi matrica:2017. február elejétől a külföldi gépkocsikra is vonatkozik a környezetvédelmi állapotot tükröző hatósági matrica (Crit' Air) megvásárlásának és feltüntetésének kötelezettsége, amely a párizsi és a lyoni agglomerációban, illetve az ország számos további nagyvárosában a behajtás feltétele. Részletes információk a https://www.certificat-air.gouv.fr honlapon találhatók, és ugyanitt lehet megvásárolni a matricát is (3,11 € + költség). Környezetvédelmi szabálysértés esetén a helyben fizetendő pénzbírság 68-375 Euro közötti összeg is lehet a gépkocsi kategóriájától függően!

Az autópályák fizetősek, kapurendszer működik. Franciaországban általában, de különösen az autópályák mentén elterjedtek az automata benzinkutak, amelyeknél a bankkártyás fizetés megelőzi a tankolást. A kútoszlop ilyenkor előzetesen a maximális kiadható üzemanyag-mennyiségnek – 80-100 (kamionos kútoszlop esetén akár 400!) liternek megfelelő összeget zárol, de a tényleges levonás csak a tankolt mennyiség alapján történik. A Magyarországon leginkább elterjedt betéti (debit) bankkártyák esetén azonban a zárolt összeg feloldására gyakran csak napokkal később kerül sor, ezért az automata kútoszlopon történő tankolás esetén célszerű hitelkártyát (credit) használni, vagy debit kártya esetén a fizetési limitet megemelni.  

Franciaországban a magyar jogosítványt felnőtt korú személy esetében elfogadják, amennyiben az érvényes és az előírt orvosi utasítások (pl. szemüveg viselése) betartásával használják. Ajogosítványt Franciaországban sem fogadják el érvényes úti okmányként.

Szabálysértés (pl. gyorshajtás) elkövetése esetén a magyar jogosítványt a francia hatóság jogosult bevonni a büntetés Franciaország területéről történő kitiltás időtartamára. A jogosítványt azt követően küldik vissza. Franciaországban is kötelező a biztonsági öv használata, és tilos vezetés közben a mobiltelefon használata. A hegyvidéki területeken – ahol jelzik – kötelező a téli gumi vagy hólánc használata.

Vonat:1-4 átszállással, 12-20 óra alatt lehet Párizsba eljutni. Franciaországon belül érdemes a TGV szupergyors vonatokat igénybe venni. A francia vasúttársaság honlapja elérhető – ITT.

Busz: Flixbus és a BlaBlaCar buszaival akár átszállás nélkül 21-22 óra alatt lehet Párizsba jutni.

Légiközlekedés: közvetlen összeköttetés van Budapest és Franciaország több városa között az alábbi légitársaságokkal:

Ryanair: Párizs, Marseilles, Touluse

Wizzair: Párizs, Nizza

Easyjet: Lyon, az őszi időszakban: Párizs CDG, a téli síszezonban pedig Genf (Svájc), ahonnan könnyen megközelíthetők a sípályák

Repülési idő: kb. 3-3,5 óra úti céltól függően

Ünnepek: az állami ünnepek hasonlóak az Európában megszokottakhoz. A hivatalok ilyenkor zárva tartanak, illetve az ünnep előtti napon rövidebb ideig vannak nyitva. Amennyiben az ünnep a hét vége napjaihoz közel esik, úgy előszeretettel csinálnak belőle hosszú hét végét. A franciák nemzeti ünnepe július 14-e, a Bastille ostromának és elestének napja.

Vallás: a franciák római katolikus vallásúak, de a nagyszámú betelepült lakosság (volt francia gyarmatokról) miatt egyre emelkedik a muszlim vallásúak száma.

Öltözködés: tekintettel arra, hogy az ország területére különböző éghajlati viszonyok jellemzőek, ajánlott az úti célnak megfelelő öltözködés.

Áram: 220 V, aljzat: C, E.  Átalakító nem szükséges. Részletek – ITT.

Mobil telefon: a hazai mobiltelefonok működnek Franciaországban, érdeklődjenek szolgáltatójuknál a rooming lehetőségéről! Független készülékre lehetőség van helyi SIM-kártyát vásárolni fix összeggel.

Dohányzás: 2007. február 1-től tiltott a „Nyilvános fedett helyeken való dohányzás” (pl. pályaudvarokon, repülőtereken, egészségügyi intézményekben, munkahelyeken, iskolákban, éttermekben és kávézókban, irodákban, munkahelyeken, stb.). A dohányzási tilalom megszegése szabálysértést képez, amely alapesetben 65,- EUR helyszíni pénzbírsággal büntetendő.

Árak: a Nyugat-Európában megszokott árak jellemzők az országra, melyek azonban tájegységenként is változó.

Borravaló: az éttermek nagy részében a számla már tartalmazza a szerviz díjat (service compris). Amennyiben ez a tétel nem szerepel a végszámlán, úgy az elvárt borravaló mértéke 15 %. Taxi, hordár esetében is szokásos a borravaló adása.

Gasztronómia: a divat mellett a francia konyha is híres kifinomultságáról. Sehol máshol nem találunk annyi Michelin csillagos(1-3*) éttermet, mint ebben az országban. Szám szerint 639, és emellett több mint 2300 további ajánlott kisebb-nagyobb étterem. Természetesen a konyha is változik a tájegységnek megfelelően. De bárhol is járunk Franciaországban, vannak olyan ételek – a helyi specialitások mellett –, amelyek mindenhol megtalálhatók. Megszokott látvány – a nap bármely szakában is járunk – a baguettel a kézben sétáló francia emberek. Ez a termék szinte a nap minden órájában elérhető. A francia konyha rengeteg zöldséget használ, valamint friss halat és tenger gyümölcseit is sok helyen kaphatunk. És természetesen a híres francia sajtokat is meg kell említenünk. A franciák reggelire croissant (vagy egyéb péksüteményt) fogyasztanak vajjal és lekvárral, hozzá kávé, tea, vagy narancslé jár. Az ebéd is általában könnyű, a vacsora a fő étkezés a családoknál.

Specialitások:

Bouillabaise – francia halleves (különbözik a halászlétől, mivel citrommal frissítik)

Soupe á l'oignon gratiné – francia hagymaleves, melyet akár egy kávéház teraszán is elfogyaszthatunk

Ratatouille – a lecsó francia változata sok zöldséggel (padlizsán, cukkini)

Escargots – éti csiga fokhagymás fűszervajban, visszatöltve a házába. 6 - vagy 12 darabot rendelhetünk (tucat vagy fél tucat)

Coquilles Saint-Jacque - a Szent-Jakab kagyló, más néven fésűkagyló, melyet főzés után fehérboros tejszínmártásban tálalnak

Huître – osztriga, jobb éttermekben rendelhető, citrommal fogyasztják

Boeuf bourguignon – burgundiai vörösboros marharagu

Soufflé au fromage – sajtfelfújt és salátával fogyasztják

Salade Niçoise – saláta, mely Nizzából származik. Hagyományosan paradicsomból, kemény tojásból, olajbogyóból és szardellából vagy tonhalból készül, olívaolajjal, vagy vinaigrette-vel. Minden kávéházban kapható ez a könnyű étel, mely a városnézések közben könnyű ebéd lehet.

Crème brûlée – egy égetett krém desszert, alapja sült puding hidegen, tetején karamell

Éclair fánk – égetett tésztából készül, különféle ízesítésű angolkrémmel töltött és a teteje csokoládéval, vagy fondanttal van bevonva

Profiteroles – égetett fánktészta, vanília fagylalttal töltve és forró csokoládéval leöntve

Mousse au chocolat – légiesen könnyű csokoládékrém

Macaron – mandulalisztből készült édesség, különböző ízekben és töltelékkel

Tarte Tatin – fordított almatorta. A gyümölcsöt vajban és cukorban karamellizálják, a tortaformába helyezik és erre került a torta tésztája, majd megsütik. Tálaláskor megfordítják.

Továbbiak: békacomb, pástétomok, libamáj, szarvasgomba, olívabogyók és sajtok széles választéka

Italok:

borok – számtalan kiváló szőlőtermő vidék van Franciaországban, megszámlálhatatlan borászattal, fehér és vörös borokkal

pezsgők – az igazi Champagne Franciaország Champagne tartományából származik. Bár évtizedeken keresztül számos országban a Champagne szót a pezsgő szinonimájaként használták, kizárólag ennek a borvidéknek a termelői jogosultak a használatára. A fáma szerint, az első pezsgőt 1670-1715 között, a Szent Benedek-rendi apátság pincevezetője Dom Pierre Pérignon alkotta meg.

cider – almabor, az alma levének megerjesztésével nyert alkoholos ital. A kereskedelmi forgalomban Magyarországon és Európa-szerte egyaránt a francia stílusú, alacsony alkoholtartalmú, szénsavas almabor a legelterjedtebb

Ricard, Pastis, Pernod – ánizs alapú likőrök, aperitívek. Különleges módon szervírozzák ezeket az italokat, általában külön hoznak vizet, amellyel folyamatosan hígítva egyre könnyedebb italt kapunk. A víztől „tejes-ködös” lesz az ital.

Kir – pezsgőalapú aperitív, finom gyümölcslikőr hozzáadásával készül, pezsgős pohárban felszolgálva. Kir Royal – a legismertebb, amely feketeribizli-likőr hozzáadásával lesz egy kissé édeskésebb ital.

Cognac, Armagnac, Calvados – étkezés után, emésztést segítő italok

 

Biztonság: Franciaország a legenyhébb biztonsági kategóriában van, azonban 2024. március 24-én ismételten legmagasabb biztonsági szint: "sürgősség-terrorfenyegetettség lehetősége" került bevezetésre. Kérjük, tanúsítsanak fokozott éberséget, különösen a forgalmas helyeken és tömegrendezvényeken, és tájékoztassák a rendőrséget minden gyanús tevékenységről. A franciaországi repülőtereken, a vasútállomásokon és a kikötőkben, továbbá a kiemelt idegenforgalmi nevezetességek környékén fokozott katonai jelenlétre számítsanak.

A Francia Kormány tájékoztatója Mit tegyünk terrorcselekmény idején itt érhető el.

A közbiztonság jónak mondható, a franciaországi bűnözési mutatók nem haladják meg az Európai Unió tagállamai ide vonatkozó mutatóinak átlagát.

A Konzuli Szolgálat tapasztalatai szerint a leggyakoribb veszély a zsebtolvajlás, a szállodai lopás és a gépjármű-feltörés.Több bejelentés érkezett a Franciaországba érkező ösztöndíjas magyar diákoktól, hogy az Airbnb szálláson lopások történtek, illetőleg a foglalás során hamis útlevéllel, személyi igazolvánnyal és szerződéssel próbálták meg őket becsapni. Célszerű a korábbi ösztöndíjasok tapasztalatai és értékelései alapján megbízhatónak minősülő bérbeadókat és bérleményeket preferálni.

Zsebtolvajok: különösen a fővárosba és a nagyobb városokba érkező turisták tanúsítsanak fokozottabb elővigyázatosságot turistalátványosságok közelében és zsúfolt tömegközlekedési eszközökön és azok megállóiban (metró és RER). Értékeiket (pénztárca, mobiltelefon) ne tárolják könnyen elérhető és látható helyen, zsebbe azokat ne rakják, táskájukra fordítsanak különös figyelmet. Különös figyelmet fordítsanak értékeikre és okmányaikra a járműveken, arra specializálódott zsebtolvajok gyakran a repülőtér felé tartó, bőrönddel utazó turistákat célozzák meg. Gyakori eset, hogy a zsebtolvaj ajtózáródás előtt ugrik ki a szerelvényből. Amennyiben több személlyel együtt utaznak, javasoljuk, hogy irataikat és értékeiket ne egy személynél és egy helyen tartsák, elkerülve ezzel, hogy lopás esetén az összes együtt utazó személy úti okmányát pótolni kelljen. Javasoljuk, hogy készítsenek okmányaikról másolatot. Kerüljék a látszólag aláírásgyűjtéssel foglalkozó személyeket zsúfolt közterületen. Továbbá javasoljuk, hogy autóbérlés esetén gépjárműben ne hagyjanak se értéket, se egyéb tárgyat. Tolvajlás, rablás esetén készíttessenek rendőrségi jegyzőkönyvet, amely az ellopott iratokkal való visszaélés esetén mentesít a jogi következmények alól, továbbá segítségül szolgálhat a biztosítási kárrendezésnél. Szállodai tolvajlás esetén célszerű elkérni a szálloda biztosítójának az adatait is, ugyanis a francia Ptk. szerint a szálloda egyetemleges kártérítési felelősséget visel a területén elkövetett lopásokért. A biztosítók azonban csak a számlával igazolt kár után térítenek, készpénz-kár esetén ragaszkodnak a banki vételi bizonylat bemutatásához. A párizsi Nagykövetség Konzuli Osztálya az ellopott úti okmány helyett a hazatéréshez ideiglenes magánútlevelet állíthat ki, egyéb személyes okmányok pótlására azonban csak a hazatérés után, belföldön van lehetőség.

Felhívjuk a Calais-ben tartózkodók és az onnan gépkocsival kompon vagy a Csalagúton át Angliába utazók figyelmét, hogy a környéken ismét megnövekedett a migránsok száma. Gyakran előfordul, hogy illegális migránsok a járművekben rejtőznek el, és próbálnak ily módon belépni az Egyesült Királyság területére. Fokozottan ügyeljenek a tiltott határátlépők szállításának elkerülésére. Ezekben az esetekben a hatóságok azonnal eljárást indítanak, a kamiont lefoglalják, a sofőröket pedig sok esetben őrizetbe veszik, amíg nem tisztázzák magukat az illegális migráció elősegítésének vádja alól. Más esetekben a sofőrt elengedik ugyan, de nagy összegű bírság kifizetésére kötelezik a cégeket. A konzuli szolgálat az ilyen esetekben érdemben segíteni, az eljárásba beavatkozni, jogi képviseletet ellátni nem tud.

 

KÜLKÉPVISELETI, KONZULI INFORMÁCIÓK

Franciaország - Konzuli hivatal, Párizs

Cím: 7 Square Vergennes (12 es metró Vaugirard megálló) A square bejárata a rue Vaugirard 279. szám alatt található a szürke rácsos kapu kódja: „P”. – 75015 Párizs – Franciaország

E-mail: consulate.par@mfa.gov.hu

Telefonszám munkaidőben: +33156810230

Központi ügyelet, Budapesten (konzuli segélyhívás munkaidőn túl):
Magyarországról: 06-80-36-80-36
Külföldről: +36-80-36-80-36

Fax: +33 1-43-26-06-27

Honlap: parizs.mfa.gov.hu

Konzuli kerület: Franciaország, Monaco teljes területe, Franciaország tengeren túli területei (Francia Polinézia)

Franciaország - Magyarország Alkonzulátusa, Lyon

Franciaország - Tiszteletbeli konzul, Bordeaux

Franciaország - Tiszteletbeli konzul, Marseille

Franciaország - Tiszteletbeli konzul, Mulhouse

Franciaország - Tiszteletbeli konzul, Nancy

Franciaország - Tiszteletbeli konzul, Nantes

Franciaország - Tiszteletbeli konzul, Nîmes

Franciaország - Tiszteletbeli konzul, Rennes

Franciaország - Tiszteletbeli konzul, Rouen

Franciaország - Tiszteletbeli konzul, Tours

Franciaország - Nagykövetség, Párizs

 

Franciaország magyarországi nagykövetsége:https://hu.ambafrance.org/-Hongrois-

Tegye biztonságosabbá utazását, még utazás előtt regisztráljon konzuli védelemre és töltse le Konzinfo Utazom mobil alkalmazást!

Vissza a hírekhez