Indonézia Beutazási feltételek és információk

Schuster Travel | 2024-02-15 | Beutazási feltételek - Ország információk

Indonézia a világ legnagyobb szigetországa, megdöbbentő, de több, mint 17.000 kisebb-nagyobb sziget alkotja. Ezeknek talán a harmada lakott. A legismertebb és legkedveltebb sziget Bali szigete, ahol megtaláljuk a természeti szépségeket (teraszos rizsföldek, vízesések, vulkánok), a kultúrát, a lenyűgöző és változatos élővilágot földön és vízben, hihetetlen kedves embereket ismerhetünk meg, pihenhetünk a tengerparton, vagy túrázhatunk, kirándulhatunk a hegyekbe. Itt mindenki megtalálja az igényeinek megfelelő szórakozást, kikapcsolódást. Ha több ideje van a kedves utazónak, akkor viszont érdemes a többi szigetre is ellátogatni, mert mindegyik más élményt kínál.

Frissítve: 2024. 02. 15.
2024. február 14. napjától kezdődően a bali kormányzat turistaadót vezetett be, személyenként 150.000 rúpia (kb. 9 EUR /3500 HUF) összegben, mely adót minden a szigetre látogató külföldi turistának be kell fizetnie, függetlenül attól, hogy külföldről, vagy Indonézia egy másik szigetéről érkezik Balira.

Az egyszeri összegű turistaadó a ’Love Bali’ hivatalos kormányzati honlapon keresztül fizethető be a szigetre érkezés előtt. https://lovebali.baliprov.go.id/

Amennyiben a honlapon keresztül történő fizetés nem működne, a reptéren, illetve a bali kikötőkben szintén lehetőség van készpénzmentes fizetésre.

Mentesülnek a turistaadó megfizetése alól azon külföldiek, akik tartózkodási engedéllyel (KITAS/KITAP), illetve specifikus vízummal (üzleti és diplomata vízumok, családegyesítés típusú vízum, diákvízum, stb.) rendelkeznek. A mentességet legalább egy hónappal a Balira érkezést megelőzően kérvényezni kell a https://lovebali.baliprov.go.id/ oldalon keresztül. (A visszajelzések alapján a mentességi kérelmeket illetően egyelőre előfordulnak fennakadások a rendszerben, ezzel kapcsolatos megkeresésekben jakartai nagykövetségünk nem tud segítséget nyújtani, javasoljuk, hogy az illetékes indonéz hatóságokhoz, illetve a budapesti Indonéz Nagykövetséghez forduljanak közvetlenül.)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

BEUTAZÁSI FELTÉTELEK

Magyar állampolgárok az alábbi úti okmányokkal utazhatnak be az országba:

magánútlevél: az útlevélnek még 6 hónapig kell érvényesnek lennie az Indonéziából történő kiutazást követően

ideiglenes útlevél: (Csak konzul állíthatja ki!): az útlevélnek még 6 hónapig kell érvényesnek lennie az Indonéziából történő kiutazást követően. Az Indonéz Köztársaság konzuli hivatalai által kiállított vízum előzetes beszerzése szükséges. További információt az alábbi linken talál

Az útlevélnek legalább két üres oldalt kell tartalmaznia. Sérült útlevéllel a beutazás nem lehetséges. Ideiglenes magánútlevéllel történő beutazás esetén az Indonéz Köztársaság konzuli hivatalai által kiállított vízum beszerzése szükséges. A haza- vagy továbbutazásra jogosító repülő- vagy hajójegy bemutatását belépéskor a bevándorlási hatóság kérheti. Túltartózkodás esetén a büntetést kel fizetni. 60 napon túl a túltartózkodás idegenrendészeti őrizettel és szabálysértési eljárással jár.

Vízum: a magyar állampolgároknak lehetősége van Visa on Arrival (VoA) vízummal belépni az országba 30 napra turisztikai, üzleti vagy hivatalos célból (további 30 nappal meghosszabbítható a helyi bevándorlási hivatalban) a következő követelmények betartásával:

  • legalább 6 (hat) hónapig érvényes útlevél (diplomata / hivatalos / normál),
  • visszaútra szóló repülőjegy megléte,
  • érkezéskor 500 000 IDR vízumdíj kifizetése.

További információk: https://www.imigrasi.go.id/en/permohonan-visa-republik-indonesia-wisata-c316/

Magyarország esetében az előzetes, online vízumigénylés (eVisa) szintén lehetséges: 

molina.imigrasi.go.id oldalon keresztül.

A jelenleg elérhető vízumszolgáltatásokról az indonéz idegenrendészeti hatóság oldalán olvasható részletes tájékoztatás.

Kiskorúak beutazása: Amennyiben a 18. életévét be nem töltött kiskorú valamely szülője nélkül vagy egyedül utazik, akkor közjegyző által hitelesített szülői hozzájáruló nyilatkozat vagy gyámhatósági hozzájárulás hiteles angol fordításával léphet az országba. A nyilatkozatnak tartalmaznia kell a hozzájáruló(k) és az utazó kiskorú személyes adatait (születési hely és idő, lakcím, igazolvány száma), a nyilatkozat területi és időbeli hatályát valamint a hozzájáruló(k) aláírását.

Vám: Információk az adó- és vámhivatal honlapján

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal utastájékoztatója

Kábítószer forgalmazásért és csempészéséért Indonéziában halálbüntetés járhat, akár kis mennyiségű birtoklásáért és fogyasztásáért is több évtizedes börtönbüntetés szabható ki. Ne fogadjon el ismeretlen eredetű csomagot, italt vagy élelmiszert.

KILÉPÉSI FELTÉTELEK: Bali szigetének elhagyásakor kilépési illetéket kell fizetni készpénzben a nemzetközi repülőtéren (kb.24 USD). Helyközi járat esetén ez az összeg kevesebb. (50.000 Rúpia/fő)

EGÉSZSÉGÜGYI TUDNIVALÓK

Fontos! MINDIG kössön Baleset- betegség- poggyász biztosítást utazás előtt!

Covid

A hivatalos tájékoztatás szerint 2023.06.09. napjától a beutazásnak nem feltétele többé az oltottság, teszt bemutatására szintén nincs szükség az országba való belépéshez. 

Ezzel egyidejűleg szükségtelenné vált az indonéz fejlesztésű, covid igazolások feltöltésére használt SatuSehat alkalmazás letöltése és repéten történő bemutatása. 

További információk Indonézia járványügyi intézkedéseivel kapcsolatban: https://covid19.go.id

 

Oltások:

Betegségek:a térségben előforduló megbetegedések lehetnek: Tífusz, Hepatitis B, Veszettség, Malária, Hepatitis A, Diftéria, tetanusz, gyermekbénulás

Malária: Jáván és Balin az elmúlt években nem történt maláriás megbetegedés. A maláriához hasonló tünetekkel járó dengue-láz, chikungunya-láz és a Zika-vírus fertőzés szintén szúnyogcsípéssel terjed, védőoltás nem mindegyik fertőzés elkerülésére áll rendelkezésre, ezért az üzletekben országszerte könnyen és olcsón beszerezhető szúnyogriasztó készítmények és moszkitóháló használata mindenképpen javasolt.

A Dengue-lázat, a csonttörő lázként is ismert, magas lázzal és ízületi fájdalmakkal járó vírusos megbetegedést az ázsiai tigrisszúnyog terjeszti. A betegség ellen ugyan már létezik az Európai Gyógyszerügynökség forgalmazási engedélyével bíró védőoltás (Dengwaxia, Sanofi), de Indonéziában – a WHO javaslatával összhangban – a megelőzés főként a szúnyogok élőhelyeinek felszámolására, illetve a szúnyogcsípések elkerülésére terjed ki. A fertőzésnek speciális antivirális kezelése nem létezik, az orvosok csak támogató, tüneti kezelést alkalmaznak (láz- és fájdalomcsillapítás, folyadékpótlás).

Zika-vírusjárvány Indonéziában egyelőre nem alakult ki, szórványos megbetegedést egyelőre csak Szumátra szigetéről és Jakartából jelentettek. Láz és influenzaszerű kórkép kialakulása esetén javasolt haladéktalanul orvoshoz fordulni.

Közegészség, egészségügyi helyzet: a csapvíz közvetlen fogyasztásra nem alkalmas. A gyermekkel utazók győződjenek meg arról, hogy gyermekük már megkapta a polio elleni védőoltást, illetve ügyeljenek a kellő folyadékbevitelre. A légúti megbetegedésben szenvedőknek és gyermekeknek vulkáni hamukitörés esetén javasoljuk helyi drogériákban beszerezhető egészségügyi maszk viselését. Bővebb információ

A nagyobb városokban és üdülőövezetekben találhatók nemzetközi kórházak vagy rendelőintézetek, kisebb településeken pedig az állami vagy egyházi fenntartású egészségügyi hálózat intézményeit javasoljuk felkeresni megbetegedés esetén.

Jól felszerelt, és külföldieket is ellátó kórháznak számít:
- Rumah Sakit Kasih Ibu (Denpasar)
- Rumah Sakit Sanglah (Denpasar).
A kórházakban és a szállodai orvosoknál is szinte minden esetben készpénzzel kell fizetni. Hiába rendelkezik az ember utasbiztosítással, azt nem fogadják el a pénz helyett. Viszont kérni kell az orvostól, kórháztól számlát, és el kell kérni az orvosi zárójelentést is (ennek neve: medical report), mert ezzel a két papírral lehet majd Magyarországon a biztosítótársaságnál kérvényezni a kifizetett összeg megtérítését.

Gyógyszerek: az alábbi gyógyszereket javasoljuk vinni: sebfertőtlenítő oldat, sebtapasz, láz- és fájdalomcsillapító, hasmenés elleni és bélfertőtlenítő szer, hányinger elleni készítmény, csípés vagy napégés okozta bőrpír kezelésére szolgáló kenőcs, valamint mindazokat a gyógyszereket, amelyeket rendszeresen szednek.

Egyéb tanácsok: Indonéziában a vezetékes vizet nem tanácsos fogyasztani felforralás előtt, mert hasmenést okozhat. Legegyszerűbb palackozott szénsavmentes ásványvizet fogyasztani, ez Aqua néven ismert, és minden boltban lehet kapni.

ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK

Időeltolódás: nyáron területtől függően + 5 – 7 óra (Jáván és Szumátrán +5, Balin és Lombokon +6), télen plusz 6-8 óra

Utazás hossza: megoldható 1 átszállással, így kb. 16-18 óra az út hossza

Pénznem: Indonéz rúpia (IDR). 1 HUF = kb. 43 rúpia. Javasoljuk, hogy készpénzt csak szükséges mennyiségben tartsanak maguknál. Gyűrött és összefirkált külföldi bankjegyet a pénzváltók csökkentett árfolyamon vagy egyáltalán nem váltanak be. Utazási csekket vagy készpénzt célszerű vinnünk, mivel hitelkártyát csak a drága szállodák és éttermek fogadnak el.
Bali: a bankok nyitvatartási ideje: hétfő-péntek: 08:00-15:00, szombat: 08:00-12:00
Az amerikai dollárt fogadják el legszélesebb körben. Visa és American Express kártyákat a legtöbb szállodában, étteremben, és boltban elfogadnak. A 2000 előtt kibocsátott dollárt azonban a könnyű hamisíthatósága miatt nem fogadják el. Sok helyen fizethetünk akár dollárral is, de a pénzváltók számos valutát elfogadnak.
Hivatalos nyelv: indonéz, de sok helyen beszélik az angolt is

Éghajlat: az ország éghajlata forró égövi. A száraz évszak az ország legnagyobb részében májustól szeptemberig, az esős októbertől áprilisig tart. Legjobb, ha a száraz évszakban látogatunk el ide, május és október között.

Egyes régiókban ettől jelentős eltérések mutatkoznak: így Észak-Szumátrán októbertől januárig, Dél-Szumátrán januártól februárig tart a monszun, míg Észak-Celebeszen júniusban és júliusban esik legtöbbet.

Bali sziget déli részén – és itt van a szállodák többsége – még az esős évszakban is kevesebb a csapadék.

Utazás, közlekedés, vezetés: Baloldali! A Magyarország által kiállított nemzetközi gépjárművezetői engedély Indonézia területén érvényes, de nem javasoljuk sem motor, sem autó bérlését. Az indonéz közlekedési morál merőben eltér az európaitól. A gyakorlatban nem érvényesülnek a közlekedési szabályok. Legcélszerűbb taxival közlekedni.

Légi közlekedés: Jakartába és Balira juthatunk el legegyszerűbben. Jakartába a legtöbb nemzetközi légitársaság indít járatokat, de Bali is majdnem ennyi beutazót fogad. Vízi úton is megközelíthető, kényelmes és gyors hajójáratokkal Malájzia és Sumatra között.

Közlekedés az országon belül: Indonézia számos belföldi légitársasággal segíti a hatalmas távolságok leküzdését az országon belül: Garuda, Mandala, Merpati és Bouraq. Főútvonalai általában jó minőségű országutak, a busszal való közlekedést nem ajánljuk, legalábbis nagyobb távolságok esetén. A vasúti hálózat kizárólag Jáván és Szumátrán kiépült, amely lassú, nyomorúságos és olcsó, vagy kényelmes és drága. Autót, motort és biciklit tudunk bérelni a nagyobb városokban és a turistaközpontokban. Számos szigetet hajójáratok kötnek össze.

Bali szigeten nincs komoly, kiépített tömegközlekedés. Mindössze két fajta busszal lehet szűkös keretek között mozogni. Egyik a bemo, ami egy belül átalakított, kisméretű mikrobusz, utasterében egy-egy hosszú pad lehelyezve. A bemo rögzített útvonalon halad a nagyobb városokon belül, vagy kis falvakat köt össze. Megállóhelyei nincsenek, beszálláshoz le kell inteni, ha éppen az utcán akarunk felszállni rá és nem a buszterminálon. Kiszálláskor pedig kopogni kell az ablakon, vagy csak előreszólni a sofőrnek. A menetdíj párezer Rúpia, de ez is alku tárgya. A másik fajta busz a távolsági busz (bis umum), ami a nagyobb városokat köti össze. Ez is terminálok (buszpályaudvarok) között mozog. Köztes megállóhelyek nem igazán vannak. Egyik buszfajta sem légkondicionált, és számítani kell arra is, hogy mindig megtelnek utassal, csomagokkal. A turisztikai helyeken megfelelő számú taxi áll rendelkezésre. Le lehet őket inteni az utcán, de lehet hívatni a szállodával is. A szállodai taxival azonban drágább, mint a többi. Sok taxi-társaság van, hogy melyik a legmegbízhatóbb? Azt mondják, hogy a világoskék színű Blue Bird. (Hívószáma: 701 111) Velük nem is lehet megalkudni, minden esetben taxiórával fuvaroznak. A többi taxistársaság taxiórája rapszódikus, ha viszont tudjuk nagyjából az adott távolság körülbelüli díját, meg lehet velük alkudni. Taxit akkor a legérdemesebb igénybe venni, ha csak rövid távon akar közlekedni. Pl. Nusa Dua – Kuta között, vagy Kuta – Sanur között, vagy ha be akar ugrani a fővárosba, Denpasarba.

Bali: fél- vagy egész napos kirándulásaira, lehet bérelni ún. transzportert. A transzporter egy mikrobuszos/autós sofőr, aki általában beszéli az angol nyelvet. A félnapos fuvar díja kb. 25-30 USD, egésznapra 45-50 USD, de ez attól is függ, hogy hány fő utazik a járműben, illetve hogy hová lesz a menet, mert ha pl. fel a hegyekbe, akkor a sofőr többet is elkérhet. Körültekintőnek kell lenni azonban, hogy milyen transzporter járművébe ülünk, mert vannak olyanok, akik igaz, hogy nagyon olcsón kínálják a fuvarozást, de nem rendelkeznek az utasszállításhoz elengedhetetlen engedélyekkel. Ez pedig azt jelenheti, hogy közúti ellenőrzéskor bele lehet szaladni egy kellemetlen szituációba a rendőrséggel. Korrekt és megbízható transzporterrel viszont öröm az utazás. Sokat meg lehet tudni tőle is Bali szigetről, tanácsokat tud adni, hová érdemes menni, mit érdemes megnézni, és általában rugalmas útvonalban és időben is.

Ügyintézés helyi hatóságoknál és intézményekben: Ügyfélfogadási idő a legtöbb intézményben munkanapokon 9 és 15 óra között, pénteken csak a délelőtti órákban van. Az ügyintézési idő a megszokottnál hosszabb lehet.

Viselkedési kultúra, öltözködés: Templomban a hölgyeknek úgynevezett sarongot kell viselniük. A bejáratnál bérelni és venni is lehet. Vérző ember nem léphet a templomba. Férfiak számára is hosszú nadrág szükséges.
Vallás: A hat államilag elismert vallás (iszlám, katolicizmus, protestantizmus, hinduizmus, buddhizmus, konfucianizmus) legnagyobb ünnepei hivatalos munkaszüneti napnak minősülnek. Az ország lakosságának nagy része muszlim, azonban Balin van a legnagyobb létszámú hindu közösség.

Áram: 220 V, európai és brit szabványú dugaljak is előfordulnak

Alkohol: alkoholt csak hivatalos árusítóhelyen vásároljon, házi készítésű, olykor metanolt tartalmazó erjesztett italok fogyasztásával összefüggő megbetegedések, halálesetek gyakran előfordulhatnak

Árak, borravaló: az árak jóval alacsonyabbak az itthoniaknál, a piacon, a mindennapi vásárláskor általában szükséges alkudozni, mivel eleve többet mondanak elsőre. De legyünk óvatosak és körültekintőek. Borravalót nem szokás adni, de különleges szolgáltatások esetén elvárhatják. Például, ha körbevezet valaki egy helyen, vagy cipeli a csomagunkat, vár valamit ezért. Jakartában a taxisofőrök elvárják, hogy a számlát 500 rúpiára kerekítsük fel. Szállodai portások csomagonként néhány száz rúpiára számítanak.

Bali gasztronómiája: Számos jó étterem, és a különféle ételek széles választéka közül választhatnak az ideutazók, melynek köre évről évre bővül. A teljesen egyszerű kifőzdétől egészen a luxus éttermekig, az étkezetés minden formájával találkozhatunk.

Általában 10 % borravalót adnak az árhoz, ahol nem, ott 5-10%-ot lehet adni, de nem kötelező. Vigyázat, a szállodák 21%-ot (10% borravalót, és 11% adót adnak a számlához). A legtöbb étterem este 10-11-ig is tart nyitva, de némely akár éjfélig, vagy hajnalig is várja vendégeit.

Balin a nemzetközi konyha minden országa képviselteti magát, tehát nem csak helyi ételeket találunk, hanem olasz, kínai, görög, spanyol, indiai, stb. éttermeket is. Valamint a gyorsétterem láncok is képviseltetik magukat.

Az indonéz konyha rendkívül ízletes. De nehéz olyan helyet találni, ahol kényelmes környezetben igazán jellegzetesen helyi ételt szolgálnak fel. A kis falatozókban ugyan tényleg finomakat ehetünk, csak a kevésbé dekoratív helyszín rontja el az élményt a külföldiek számára, viszont sok nyugatiaknak kialakított étteremben meg az ételek kevéssé hasonlítanak az eredetihez.

Az ételek alapja a főtt rizs. Mellé kínálják a csirke, kacsa, marha (Balin disznót is), kecske, és különféle tenger gyümölcseiből, zöldségekből készült fő fogásokat. Jellemző fűszerek: chilli, kókusz, mogyoró, fokhagyma, gyömbér, sáfrány, bazsalikom, kardamon, citrom, lime, szerecsendió, bors, mogyoróhagyma, szója szósz, tamarind, kurkuma.

 

Indonézia – Látnivalók

Bali: Trópusi erdők, vulkanikus hegyláncok, homokos partok. Az emberek barátságosak.

Jáva: Indonézia földrajzi, politikai és gazdasági központja. Az ország lakosságának mintegy 55%-ának (112 millió fő) ad otthont a sziget. A buddhista birodalom idején született Borobudur, egy hatalmas szentély, a hindu vallás nyomát pedig a Prambanan mutatja. Az iszlám csak a XV. században terjedt el a szigeten.

Lombok: Nyugodt partszakaszokat és csendes tájakat találunk. A tájat a Rinjani vulkán magas csúcsa uralja. A lakosság zöme az iszlámot vallja, de találunk néhány elszigetelt hindu csoportot is.

Szumátra: Majdnem négyszer akkora, mint Jáva, ezzel szemben a lakosságnak mindössze az egynegyede él itt. Gazdag élővilág és hatalmas folyók találhatók ezen a területen. Számtalan export cikkével járul hozzá az ország gazdaságához.

 

Bali - nevezetességek, legfontosabb látnivalók

A sziget üdülőhelyeinek jellege eltérő. Kuta nyüzsgő üzletekkel, szórakozóhelyekkel teli, tengerpartja a magas hullámok miatt elsősorban szörfözőknek ideális. Kutától mindössze 11 km-re épültek ki az újabb üdülőtelepek Nusa Dua és Tanjung Benoa, amelyek elsősorban a magasabb szolgáltatási színvonalat igénylő turisták kedvelt célpontjai, míg Sanur inkább a pihenni vágyóknak kedvez.

Bali természeti attrakcióját hol fekete, hol fehér homokos partja, festői rizs teraszai, 3000 méter magasra tornyosuló vulkánja, ősi kráter tavai, szent barlangjai, és buja trópusi erdőinek növényvilága jelenti.
Bali gazdag kulturális öröksége mindenhol szembetűnő. Több, mint 2000 templom, és palota található itt, számos fesztivál és szertartás szövi át mindennapjaikat. (Minden nap csak a szertartás után kezdődhet)
Számos lehetőség nyílik túrák és kirándulások keretében, hogy megtekintsék Bali látnivalóit.  Többek között a híres Besakih templomot a szent Agung hegy lejtőin, Batur tavát és aktív vulkánját, Ubudot, Legiánt, Nusa Duát, Tanah Lot templomát és Ulu Watut akár helikopterről is, ami rendkívüli látványban részesíti a látogatót. A természet kedvelői elmehetnek az Ubudtól nem messze található Madár Parkba, a sziget belsejében található Elefánt Szafari Parkba, vagy akár a helyi termesztésű növényeket bemutató kertbe is. Ubud gazdag vásárlási lehetőségekben. Található itt fafaragás, kőszobrok, festmények, kézi készítésű ruhák, és ezüst ékszerek.

Semmiképpen ne hagyjuk ki a bali tánc előadásokat. Két fő előadás típussal találkozhatunk: a hagyományosnak nevezett táncjátékokkal, és a kecsak előadásokkal. Mindkettő a Ramajana történetet meséli el, az előbbit énekkar és gamelán zenekar kíséri, az utóbbit 100 férfiból álló, éneklő csettegő, hullámzó "kórus".

Akik szeretik a delfineket azok elmehetnek hajótúrára, ahol találkozhatnak az út során delfinekkel, vagy Sanurban úszhatnak is velük. Hajókirándulások keretében elmehetnek a közeli kis szigetekre is, vagy 1 órás repülőút útán Komodo szigetén tekinthetik meg a hatalmas komodoi varánuszokat. A búvárkodás szerelmeseinek Bali északi és keleti partszakasza ajánlott. (Menjangan Island, Tulamben, Pandang Bay, Nusa Peninda)

Biztonság: Indonézia biztonsági besorolását tekintve a III. biztonsági besorolási kategóriába tartozik, azaz a biztonsági kockázatot rejtő, fokozott óvatossággal látogatható országok és térségek csoportjához.

Bár a politikai helyzet stabil, javasoljuk elkerülni a demonstrációkat és az egyéb tömegrendezvényeket, különösen a vallási ünnepek és a választások körüli időszakokban.

Indonéziában a terrorfenyegetettség mértéke magas. A terrorista cselekmények fő célpontjai az állami intézmények mellett a külföldiek által előszeretettel látogatott üdülőhelyek, bevásárlóközpontok, repülőterek, vallási kegyhelyek lehetnek.

A több ezer szigetből álló Indonéziában gyakoriak a földrengések és vulkánkitörések, mert az ország kontinentális kőzetlemezek találkozásának sávjában fekszik. A földrengések nyomán szökőár is kialakulhat (teendők földrengés esetén: 

https://www.katasztrofavedelem.hu/197/kozlemenyek/6470/teendok-foldrenges-eseten

Az indonéziai katasztrófavédelmi szervezetek felszereltsége és felkészültsége egyes térségekben alacsony színvonalú, de frekventált üdülőközpontokban a menekülési útvonalakat feltüntetik.

A turisták kárára elkövetett legjellemzőbb bűncselekmény a lopás és a rablás. Előfordulása zsúfolt közlekedési járműveken, motorbiciklin és üdülőövezetekben, strandokon a leggyakoribb. Javasoljuk a hitelkártyákról, repülőjegyekről, útlevelekről (adat- és vízumoldal) fénymásolatok készítését, és azok elkülönített helyen történő tárolását. A személyazonosság igazolására az útlevélen kívül csak az útlevél adat- és vízumoldalának indonéz közjegyző vagy Magyarország konzuli tisztviselője által hitelesített másolatát fogadják el a hatóságok.

Indonéziában magas az internetes csalások száma. Internetes vásárlásnál járjunk el rendkívül óvatosan, ismeretlen cégnek előre soha ne utaljunk pénzt.

További információk: https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/indonezia

Tegye biztonságosabbá utazását, még utazás előtt regisztráljon konzuli védelemre és töltse le Konzinfo Utazom mobil alkalmazását!

 

KÜLKÉPVISELETI, KONZULI INFORMÁCIÓK

Indonézia - Konzuli hivatal, Jakarta

Cím: Jl. Rasuna Said Kav. X/3 Kuningan – Jakarta - DKI Jakarta 12950 - Indonézia

E-mail: consulate.jkt@mfa.gov.hu

Telefonszám munkaidőben: +62215203459

Fax: +62 21 520 3461

Honlap: jakarta.mfa.gov.hu

Központi ügyelet Budapesten (konzuli segélyhívás munkaidőn túl):
(kizárólag munkaidőn kívül -16:30 és 8:00 között)
Magyarországról: 06-80-36-80-36

Indonézia - Tiszteletbeli konzul, Denpasar

Tiszteletbeli konzul: I Gusti Ngurah Rai SURYAWIJAYA

Cím: Jl. Raya Dalung No. 88A Dalung Kuta Utara Badung – Denpasar - Bali 80361 – Indonézia

E-mail: huconsulbali@gmail.com

Telefonszám munkaidőben: +628123853781

Telefonszám: +6287853015419

Indonézia - Tiszteletbeli konzul, Surabaya

Indonézia - Tiszteletbeli konzul, Yogyakarta

Indonézia - Nagykövetség, Jakarta

Vissza a hírekhez