Jordánia Beutazási feltételek és információk

Schuster Travel | 2024-01-05 | Beutazási feltételek - Ország információk

Jordánia különleges ország, a nyugati kultúrára leginkább nyitott arab ország, mely híven őrzi tradícióit is. Csodálatos tájai, természeti és kulturális értékei (több látnivalója is szerepel az UNESCO világörökségi listáján), az emberek vendégszeretete teszi felejthetetlenné az itt eltöltött nyaralást.

A Konzuli Osztály kiemelt tájékoztatója  a Jordániába utazók részére:
2023. 10. 18. (továbbra is érvényben: 2023. 12. 15.) 
A térségben fokozódó feszültség nyomán az elkövetkező időszakban gyakori, és növekvő intenzitású tüntetésekre, demonstrációkra, illetve ezekhez kapcsolódó útlezárásokra kell számítani Ammanban, illetve Jordánia más részein. Felhívjuk a Jordániában tartózkodó, illetve az országba látogató magyar állampolgárok figyelmét, hogy tartózkodásuk teljes ideje alatt járjanak el különös körültekintéssel, illetve kerüljék a demonstrációk, tömegrendezvények helyszíneit. Kérjük, hogy minden esetben kövessék a helyi hatóságok utasításait, valamint regisztráljanak konzuli védelemre a Konzuli Szolgálat honlapján.
 

BEUTAZÁSI FELTÉTELEK

Útlevél: magyar állampolgárok az alábbi úti okmányokkal utazhatnak be az országba: magánútlevél, mely az utazás utolsó napjától számítva még 6 hónapig érvényes

Vízum, határátkelés: A Jordániába történő belépéshez vízum beszerzése szükséges.

Vízumkérelmet a következő oldalon, online lehetséges igényelni: https://eservices.moi.gov.jo/MOI_EVISA

Egyszeri beutazásra szóló turistavízum felvehető az ammani és az aqabai repülőtéren is, valamint a legtöbb szárazföldi és tengeri határátkelőhelyen (díja 40 JOD). A vízum 30 napos tartózkodásra jogosít, azt meghaladó időtartam esetén, a helyi rendőrségen a vízum érvényességét annak lejárta előtt meg kell hosszabbítani.

Jordan Pass: annak, aki legalább három éjszakát tervez Jordániában tölteni, érdemes megfontolni az elektronikus úton beszerezhető Jordan Pass megvásárlását, amely magában foglalja az egyszeri belépésre szóló turistavízum díját és Petra, valamint számos egyéb látványosság belépődíját. Az ammani és aqabai repülőtereken a Jordan Pass birtokosai a számukra kijelölt ablaknál vehetik fel a vízumot (amit lényegében a Pass megvásárlásával már előre kifizettek).
Internet elérhetőség: www.jordanpass.jo.

A határátkelők (gyakran előzetes értesítés nélkül változó) pontos nyitva tartásáról a PSD (Public Security Directorate) nyújthat tájékoztatást: https://psd.gov.jo/en-us/psd-department-s/borders-and-residence-department/

Tranzitálási szabályok: Az átszálló utasoknak is szükséges az előzetes regisztráció az alábbi oldalon, és a beutazás céljaként az „egyéb” kategóriát kell megjelölni: https://www.gateway2jordan.gov.jo/index.html

Kiutazás az országból: A reptereken és a szárazföldi határátkelőkön keresztül is lehetséges. Az izraeli-jordán határon a Sheikh Hussein Bridge (északi), valamint a Wadi Araba (déli), a jordán-szaúdi határon az összes szárazföldi határátkelő, továbbá a szír-jordán határon a Jaber szárazföldi határátkelők szintén nyitva vannak.

A határátkelőkről további információ az alábbi oldalon érhető el: https://international.visitjordan.com/page/21/border

Ki- és belépéskor fontos, egyéb tudnivalók: A szárazföldi és tengeri határátkelőhelyeken történő kilépés esetén 10 jordán dínár kilépési illetéket kell fizetni. A repülőtéren érkezéskor ügyelni kell arra, hogy a beléptetést igazoló bélyegzőt beüssék az útlevélbe. Kilépéskor ennek hiánya esetén a tartózkodás illegálisnak minősülhet, az illegális tartózkodás/túltartózkodás esetén fizetendő büntetés mértéke 1,5 JOD/nap.

Fontos! Elveszett/eltulajdonított úti okmány esetén a belépő pecsétet az országból történő kilépés előtt a hazautazásra kiállított ideiglenes magánútlevélbe is be kell pecsételtetni, melyet bármelyik rendőrségen megtehetnek.

Izraeli-jordán határátkelők:

Az izraeli-jordán határon három szárazföldi határátkelőn lehet a két ország között közlekedni:

1. Sheikh Hussein Bridge (északi)

2. The Allenby/King Hussein Bridge (Ammantól 57 km-re, közvetlenül a palesztin területekre való belépés)

Felhívjuk az utazók figyelmét, hogy a King Hussein/Allenby Bridge átkelőnél levő határállomáson nincs lehetőség jordán vízum felvételére, a határátkelő nemzetközi turista forgalmat ritkán bonyolít (elsősorban palesztin és jordán állampolgársággal (is) rendelkező személyek, és a két országban dolgozó diplomaták használják).

3. Wadi Araba/Eilat (déli)

Az Eilat/Aqaba szárazföldi határátkelőnél 2016. január 1. óta nincs lehetőség vízum felvételére (a kivételekről, ill. a belépési engedélyeztetésről a Jordan Tourism Board oldalán tájékozódhatnak). Előfordulhat, hogy a határátkelőhelyet az izraeli oldal előzetes bejelentés nélkül lezárja.

Azoknak a turistáknak, akik Jordániából kívánnak ellátogatni Izraelbe, illetve a Palesztin Hatóság területére, majd visszatérnének Jordániába, kétszeri/többszöri belépésre jogosító vízummal kell rendelkezniük. Ilyen vízumot a következő oldalon igényelhetnek: 

https://eservices.moi.gov.jo/MOI_EVISA

Kiskorúak beutazása: a jordán jogszabályok nem tartalmaznak külön rendelkezéseket arra az esetre, ha valamely kiskorú felnőtt kíséretében, de szülei vagy valamely szülője nélkül utazik, ennek ellenére javasoljuk ilyenkor is a szülői hozzájáruló nyilatkozat (vagy gyámhatósági hozzájárulás) beszerzését.  A nyilatkozat tartalmazza a hozzájáruló(k) és az utazó kiskorú személyes adatait (születési hely és idő, lakcím, igazolvány száma), a nyilatkozat területi és időbeli hatályát, valamint a hozzájáruló(k) aláírását. A nyilatkozatot két tanú, vagy közjegyző előtt kell megtenni. A nyilatkozatot célszerű angol nyelvre lefordítani vagy angol nyelven elkészíteni.

Vám: Jordániába szigorúan tilos bevinni kábítószert, lőfegyvert, vegyi és robbanó anyagot, katonai elektronikai műszereket, pornográf kiadványokat. Szigorúan büntetik a valódi antik tárgyak, régiségek, korallok és tengeri élőlények engedély nélküli kivitelét. Régiségek vásárlása esetén javasolt az előzetes tájékozódás a kivitel lehetőségéről. Az esetleg szükséges engedélyeket az eladónak kell beszereznie.

A Jordán Vámhatóság elérhetősége: https://www.customs.gov.jo/en/index.aspx

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal utastájékoztatója

Drón használata: A jordán hatóságok szigorúan szabályozzák, és előzetes engedélyhez kötik drón, vagy bármilyen egyéb, pilóta nélküli, távirányított repülőeszköz országba történő behozatalát, valamint használatát. A polgári légügyi hatóság, valamint a Belügyminisztérium által kiállított használati engedély beszerzése időigényes, meglehetősen nehéz adminisztratív folyamat, és az engedélyt tapasztalataink szerint ritkán és csak nagyon indokolt esetben adják ki.

A szabályok be nem tartását, az engedély nélküli reptetést szigorúan szankcionálják; az engedély nélkül használt eszközt súlyos pénzbüntetés mellett elkobozzák! Ezért nyomtatékosan kérjük, hogy engedély nélkül NE vigyenek drónt, ill. egyéb repülőeszközt Jordániába!!

EGÉSZSÉGÜGYI TUDNIVALÓK

Fontos! MINDIG kössön Baleset- betegség- poggyász biztosítást utazás előtt!

Fontos az általános utas-, poggyász- és balesetbiztosítás megléte. Súlyos megbetegedés vagy baleset esetén a sürgősségi ellátás költségeit a két ország között hatályos egészségbiztosítási egyezmény alapján a jordán fél felvállalja, azonban azt csak utólag fizeti vissza, ezért mindenképpen javasoljuk kiegészítő biztosítás megkötését.

Covid

Jordánia az elmúlt időszakban jelentősen lazított a belépési tartózkodási feltételeken és járványügyi szabályokon. Az országba történő belépésnek nincsenek már COVID-dal kapcsolatos feltételei, eltörölték a kötelező előzetes regisztrációt és a kötelező COVID-ra is kiterjedő utasbiztosítást is!

Hasznos weboldalak:

Az ammani Queen Alia Nemzetközi Repülőtér honlapja: https://qaiairport.com/en/Pages/default.aspx

Az aqabai King Hussein Nemzetközi Repülőtér és az ASEZA elérhetőségei: 

https://aseza.jo/Pages/viewpage.aspx?pageID=87

A Jordan Tourism Board honlapja: http://www.visitjordan.com/

A jordán Egészségügyi Minisztérium sürgősségi call center-e az alábbi vészhelyzeti telefonszámokon érhető el: +962 77 8410186, ill. +962 6 5004545. Az ingyenesen hívható, 111-es számon elérhető hotline vonalon a koronavírussal kapcsolatban nyújtanak arab és angol nyelvű, általános tájékoztatást, ill. útmutatást.

Az Egészségügyi Minisztérium honlapja az alábbi linken érhető el: https://moh.gov.jo/Default/En

Oltások:

  • kötelező: nincs
  • javasolt: Hepatitis A, Hepatitis B, Hastífusz, Veszettség, Diftéria, Meningococcus meningitis
  • kötelező oltás, ha fertőzött országból érkezik/országon át utazik: sárgaláz

Betegségek: a térségben előforduló betegségek lehetnek: Hastífusz, Hepatitisz A, Hepatitisz B, Járványos gyermekbénulás, Tetanusz, Veszettség

Közegészség, egészségügyi helyzet: Csapvíz fogyasztása nem ajánlott. A nagyobb városokban biztosított a modern orvosi ellátás, bel- és külföldi gyógyszerek a gyógyszertárakban beszerezhetők. Az orvosi és kórházi kezelés költségeit általában azonnal és készpénzben kell kifizetni. Elsősorban a fővárosban és környékén, több Magyarországon végzett orvos praktizál, akiket az ammani nagykövetség szükség esetén ajánlani tud. A két ország között 1981 óta - elsősorban a sürgősségi ellátást szabályozandó - egészségügyi megállapodás van hatályban.

ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK

Időeltolódás: + 1 óra nyáron, és +2 óra télen

Utazás hossza: közvetlen járattal 3,5 óra

Pénznem: Jordánia pénzneme a jordán dinár (JOD), 1 JOD = kb. 510 HUF. Árfolyama az USD-hoz kötött (1 USD=0,709 JOD). A legtöbb üzletben és étteremben, valamint a bankokban a bankkártyát elfogadják. Javasoljuk, hogy indulás előtt bankjuknál érdeklődjenek a kártyának a régióban történő felhasználhatóságáról.

Készpénzzel történő fizetés esetén a helyi valutát fogadják el, de pénzt váltani hivatalos valutaváltóknál kora délelőttől késő estig minden nagyobb településen, általában a bevásárló helyek közelében lehet. Az üzletek péntek délután és szombaton is nyitva tartanak.

Nyelv: arab, de sok helyen értik az angolt

Éghajlat: Jordánia északon mediterrán, az ország többi részén alapvetően sivatagi éghajlatú, az esősebb időszak decembertől-márciusig tart. A hőmérséklet ebben a téli időszakban –4 C° és +10 C° között ingadozik, nyáron a déli területeken elérheti a 45-50 C°-ot is. A legjobb időpont az ország meglátogatására a tavaszi hónapok vagy az őszi időszak.

Utazás, közlekedés, vezetés: Jordániában tömegközlekedés nincs, a városokban taxival, illetve bérelt autóval lehet közlekedni.

Számos nemzetközi autókölcsönző rendelkezik irodával. A gépkocsi bérléshez érvényes útlevél és jogosítvány bemutatása szükséges, a vezető személy esetében az alsó korhatár 18 év. Külföldi (pl. magyar) jogosítvánnyal legfeljebb három hónapig lehet vezetni, nem szükséges a nemzetközi vezetői engedély megléte.

A közúti közlekedés során ajánlott különös óvatosságot tanúsítani, főként éjszakai vezetés esetén. A közutak szélesek, jó minőségűek, amelyek azonban nincsenek sávokkal ellátva. A közlekedés balkormányos, a KRESZ táblák azonosak az otthoniakkal. A megengedett sebesség autópályán 120 km/h, a többi sebességkorlátozás azonos a hazaival. A gyorshajtást szigorúan büntetik. A biztonsági öv használata kötelező. A katonai létesítmények, valamint a határok két kilométeres körzetében aknamezők találhatók, amelyeket rendszerint elkerítenek és életveszélyre figyelmeztető jelzésekkel látnak el. Ugyanakkor a kerítések gyakran rossz állapotúak, esetenként alig láthatók. Fotózni e területek közelében tilos!

Ünnepnapok: A munkahét vasárnap kezdődik és csütörtökig tart. A heti pihenőnapok: péntek és szombat.

Vallás, viselkedési kultúra, öltözködés: Bár az ország lakosságának több mint 95 %-a szunnita muszlim, a világ egyik legrégebbi keresztény közösségének is itt él. Jordániában a muszlimok és a keresztények békésen élnek egymás mellett. Jordánia modern, Nyugat-orientált ország, de az idelátogatónak figyelembe kell vennie a tradíciókat, a helyi szokásokat, valamint az iszlám előírásait. A feltűnő viselkedés kerülendő, a körültekintő viselkedés, mint mindenütt, pedig alapvető fontosságú. Irataikra, értékeikre fokozottan vigyázzanak!

A Jordániába utazó hölgyeknek javasolt a megfontolt viselkedés és az európai szokásoknál visszafogottabb öltözet. A külföldiek által is látogatott strandokon kívül hölgyek ne hordjanak túl rövid vagy túl nyitott ruhadarabokat, póló, és lábakat takaró nadrág vagy háromnegyedes szoknya viselete az elfogadott. Hölgyek lehetőség szerint ne utazzanak egyedül.

A jordán emberek általában nagyon barátságosak és vendégszeretők. A turistáktól elvárt a helyi szokások, hagyományok tiszteletben tartása, de megfelelő körültekintéssel és óvatossággal kell kezelni a néhol túláradó vendégszeretet, mert sajnos előfordul, hogy azt a bevételeik minél jelentősebb növelése érdekében mutatják a külföldiek irányába.

Ramadán idején különösen tartózkodni kell a közterületen történő étkezéstől, ital- és alkoholfogyasztástól.

Áram: 220 V, de angol szabvány szerinti a dugalj. Átalakító szükséges.

Telefon: az országban működnek a magyar mobiltelefon-szolgáltatók kártyái, amennyiben az előfizetők rendelkeznek a megfelelő szerződéssel és roaming beállítással.

Alkohol: az éttermekben és szállodákban szolgálnak fel alkoholt, de megvásárolni csak a kijelölt üzletekben lehet. Kerülendőaz utcán alkoholt fogyasztani!  Ramadán idején pedig tartsák tiszteletben a helyi vallási szokásokat, tartózkodjanak a közterületeken az evéstől és ivástól!
Kábítószer: a kábítószer birtoklását, használatát, a kábítószerrel való kereskedést Jordániában rendkívül szigorúan büntetik. Az elkövetők súlyos börtön- és pénzbüntetésre számíthatnak.

Árak, borravaló: az itthonihoz hasonló árakat találunk. Természetesen van, ami drágább és van, ami olcsóbb. Arab ország lévén az alkudozás itt is természetes, azonban a szupermarketekben az árak fixek. Az éttermi számlák általában tartalmazzák a szervízdíjat. Amennyiben mégsem, úgy 5-10 % borravaló a szokásos.

Gasztronómia: néhány ötlet a kulináris élvezetekhez

Mansaf: Jordánia nemzeti étele, melyet már a beduin konyha is ismert. A hús lassú főzéssel készül erjesztett kecsketejben. Különböző húsokat használhatnak, de legjellemzőbb a bárány és a kecskehús. Rizzsel vagy bulgurral tálalják egy hatalmas tálon, így a közös étkezés társadalmi esemény egyben.

Zarb vagy zareb: földbe vájt gödrökben, lassú tűzön készül általában birka, kecske vagy csirkehúsból, zöldségek hozzáadásával. Ezt is nagy tálakon tálalják rizzsel, salátával, szószokkal.

Falafel: csicseriborsóból készült fűszeres fasírtgolyók, melyet gyakran pitában fogyasztanak. Tipikus utcai étel.

Maqluba: Jordániában is megkóstolható Palesztina nemzeti étele. A lényege ennek az egytálételnek, hogy tálalás előtt meg kell fordítani, tehát elkészítésekor fordított sorrendben kell a hozzávalókat rétegezni és megfőzni. Ez lehet zöldség, hús, rizs, és sok-sok fűszer.

Kousa mahshi: rizzsel és gazdagon fűszerezett darált bárányhússal töltött párolt cukkini zöldségekkel tálalva

Al-rashoof: tipikus leves, főképp télen fogyasztják, ennek az alapja is az erjesztett kecsketej, zöldségekkel, zöld lencsével készül

Jameed:hagyományos jordániai erjesztett tejtermék juh- vagy kecsketejből készül. A joghurtot leszűrik, a megmaradt masszát pedig golyókká formálják és kiszárítják

Malfuf: hasonlít a mi töltött káposztánkhoz, de citromos-fokhagymás szószban párolják és rengeteg keleti fűszert használnak a töltelék ízesítéséhez.

Tabbouleh: keleti előétel, melyet Jordániában önmagában fogyasztanak. Alapja a bulgur, melyet finomra vágott petrezselyem, paradicsom, fokhagyma ízesít, és citromlével, sóval és olívaolajjal öntenek le.

Moutable:sült padlizsánmártás joghurttal keverve

Manakish:az arab pizza, melyet za'atarral, fűszeres kakukkfűvel, olívaolajjal locsolnak meg, majd különböző feltétek kerülnek rá. Kemencében sütik ropogósra.

Zaatar:hagyományos közel-keleti fűszerkeverék, melyet gyakorlatilag minden ételhez használnak. A fűszerek összetétele régiónként változik.

Desszertek:a keleti kultúrára jellemzően itt nagyon édesek, sok mézet használnak,változatos formában és ízvilágban kóstolhatjuk meg

 

Látnivalók:

Petra: Petra városa Jordánia egyik legtöbbet látogatott nevezetessége, az egykori nabateus fővárost évente több millió turista keresi fel. A helyi beduin lakosság fő bevétele ezért a turizmusból és vendéglátásból származik. Amennyiben a látogató idegenvezetésre tart igényt, javasoljuk, hogy csak és kizárólag akkreditációval (fényképes igazolvánnyal) rendelkező vezetők szolgáltatásait vegyék igénybe! Tartózkodjanak a láthatóan helyi, angolul minimálisan tudó „idegenvezetők” kéréseitől, úti tanácsaitól, javaslataitól! A hivatalos belépőjegy-árusító ablakoknál informálódhatnak a további elérhető szolgáltatásokról és azok díjairól, mivel a belépőjegy csak a belépés díját foglalja magában! Lovaglás, lovas kocsi bérlése, stb. külön díj megfizetése ellenében vehető igénybe! Ugyan több szuvenír standnál, ill. kávézónál MasterCard/Visa felirat hirdeti, hogy lehet kártyával is fizetni, a kártyás terminálok gyakran nem működnek/a valóságban nem léteznek, ezért mindig legyen nálunk elegendő készpénz. Javasoljuk, hogy már a Petrába való érkezést megelőzően, vagy legkésőbb Wadi Musa városközpontban vegyenek fel készpénzt, a látogatóközpont környékén található   ATM-ek használatát (gyakori meghibásodás, üzemen kívül helyezés) nem javasoljuk!

Wadi Rum: vagyis a „Hold völgye” a sivatagi túrák egyik közkedvelt állomása. A nemzeti park terültén több száz tábor található. Petrához hasonlóan, a helyi lakosság fő bevétele szintén a turizmusból és vendéglátásból származik. A természetvédelmi körzet és védett övezet miatt a sivatagban tilos egyedül kirándulni! Csak szervezett túrákon, tapasztalt és megbízható vezető társaságában kiránduljanak! Tradicionális öltözetű embereket, különösen beduinokat, az engedélyük nélkül ne fényképezzenek!

Ezt a lenyűgöző tájat a filmes ipar is felfedezte és sok hollywoodi produkcióban felfedezhetjük a tájat.

Holt-tenger: a Holt-tenger több, mint 400 méterrel a tengerszint alatt fekszik és nagyon magas a sótartalma, így az ember lebeg a felszínén, nem tud lesüllyedni. Valamint egyéb ásványi anyagokat is tartalmaz koncentráltan a víz, így sok mindenre alkalmazzák kúraként.  De csak külsőleg gyógyszer, lenyelve komoly problémákat okozhat! Az itt található szálloda-komplexumok strandjai az európai, ill. nyugati színvonalnak felelnek meg. A szállodák területén belül hölgyeknek bikini, rövid szoknya vagy ruha, ill. férfiaknak rövidnadrág viselete is maximálisan elfogadott. A szállodáktól pár km-re fekvő, a helyi lakosság által is látogatott szabadstrand használatát egyáltalán nem javasoljuk!

Aqaba: a kikötőváros szállodáinak strandjain szintén elfogadott az európai, lengébb, nyáriasabb öltözék. A városközpontban található szabadstrand használatát nem javasoljuk!

Amman: a jordán főváros főbb nevezetességei az egykori városközpont köré csoportosulnak. Az óváros (downtown) nappal és a kora esti órákban is biztonságos környéknek számít, ugyanakkor javasoljuk, hogy helyi vezető/ismeretség nélkül a késő esti órákban kerüljék a város ezen részét! Tömegközlekedés hiánya miatt taxival vagy a helyi Uber-szolgáltatóval (Careem nevű applikáció) lehet a városban közlekedni. A taxikban csak készpénzzel lehet fizetni, míg a Careem használatával előre is ki lehet fizetni az utat, ezzel is elkerülve egy esetleges későbbi félreértést a fuvardíj mértékét illetően. Bárok, éttermek látogatása előtt mindenképp tájékozódjunk az adott vendéglátó egység értékeléseiről, véleményekről!

Jerash: Ammantól nem messze található és Petra után a második helyen állt a látnivaló úti célok listáján. a világ egyik legjobban megőrzött római provinciális városa. Itt található: Hadrianus császár diadalíve, Zeusz

Biztonság: Jordánia biztonsági besorolása a IV. (négyes) biztonsági besorolási kategóriában található.

A térségen belül Jordánia biztonságos úti célnak számít, ritkán fordul elő magánszemélyek ellen elkövetett bűncselekmény vagy más erőszakos cselekedet. Mindezek ellenére is javasoljuk, hogy legyenek mindig körültekintőek, kerüljék az esetleges helyi csoportosulásokat - különösen a péntek déli ima után - vagy tüntetéseket, és kísérjék figyelemmel a helyi és regionális eseményeket.

Általános segélyhívószám (mentők, rendőrség, tűzoltó): 911

A turisták esetleges panaszaikkal az ún. Tourism Police helyi kirendeltségeihez fordulhatnak, elérhetőségek a következő honlapon találhatók: https://www.psd.gov.jo/index.php/en/external-divisions

A Tourism Police 24 órás ügyeleti telefonszáma: 117 777

 

KÜLKÉPVISELETI, KONZULI INFORMÁCIÓK

Jordánia - Konzuli hivatal, Amman

Cím: 24 Hani Al Akasheh st. Abdoun P.O.B. 3441 - Amman 11181 – Jordánia

E-mail: consulate.amm@mfa.gov.hu

Telefon: +96265934056

Központi ügyelet Budapesten:
(kizárólag munkaidőn kívül -16:30 és 8:00 között-, baleset, haláleset, vagy kiskorú eltűnése esetén hívható)
Magyarországról: 06-80-36-80-36
Külföldről: 0036-80-36-80-36

Fax: +962-6-593-0836

Honlap: amman.mfa.gov.hu

 

Jordánia - Tiszteletbeli konzul, Aqaba

Tiszteletbeli konzul: Tareq Ibrahim Nassar Naffa

Cím: 9th District Ground floor Opposite Shallaeh Pharmacy P. O. Box: 90 - Aqaba 77110 – Jordánia

E-mail: honoraryconsulateofhungary@europemail.com

Telefon: +96232031008

Konzuli kerület: Aqaba

Megközelíthetőség: A várost Amman irányába elhagyva, a 65. és 80. sz. út kereszteződésénél keleti irányba haladva, az új városrészben (utcanév, házszám nélküli).

 

Jordánia - Nagykövetség, Amman

Vissza a hírekhez