Spanyolország / Kanári-szigetek Beutazási feltételek és Információk

Schuster Travel | 2024-03-18 | Beutazási feltételek - Ország információk

A Kanári-szigetek Spanyolország legdélebbi autonóm közössége. A hét nagyobb és több kisebb sziget alkotta csoport Marokkó partjaitól 125–200 km-re található az Atlanti-óceánban. A szigetcsoport geológiailag Afrikához, de politikailag és kulturálisan Európához tartozik. 

Spanyolország / Kanári-szigetek  Beutazási feltételek és Információk

A Kanári-szigetek Spanyolország legdélebbi autonóm közössége. A hét nagyobb és több kisebb sziget alkotta csoport Marokkó partjaitól 125–200 km-re található az Atlanti-óceánban. A szigetcsoport geológiailag Afrikához, de politikailag és kulturálisan Európához tartozik. A szigetek mindegyikén található vulkán, talaja is kizárólagosan vulkanikus kőzetekből áll.

Kanári-szigetek tagjai: Gran Canaria, Tenerife, Fuerteventura, Lanzarote, La Palma, El Hierro, Gomera

Tenerife szigetén fekszik Spanyolország legmagasabb hegye, a Teide (3715 m), mely a hegymászóknak is kihívást jelent.

Gran Canaria – a szigetek névadó tagja, 150 km-re fekszik Afrika partjaitól. Neve ellenére csak a 3. legnagyobb sziget, de a Kanári-szigetek közül az első gazdasági, politikai és turisztikai jelentőségét tekintve. A csaknem kör alakú sziget közepén az 1949 méteres Pico de las Nieves vulkán magasodik, a Tejeda-hegység legmagasabb tagjaként. A hegység hágói, völgyei és sziklái vadregényes tájakkal választják ketté Gran Canaria déli és északi részét. Az éghajlat kettőssége, eltérő flórája és faunája miatt a szigetet kis kontinensnek is nevezik: a sziget északi részén csapadékos éghajlatot találunk buja növényzettel és ültetvényekkel, közepe kopár „holdbéli táj”, déli partja pedig száraz, szinte sivatagos.A helyiek szerint itt az év 365 napjából 320-ban süt a nap. A sziget fővárosa, Las Palmas hangulatos, változatos, igazi spanyol város, strandja, a Las Canteras tökéletes választás azoknak, akik a nagyvárosi életet szeretnék kombinálni a nyaralással. Óvárosának két hangulatos negyede: Triana és a Vegueta, melyeket érdemes este felkeresni. Legismertebb üdülőhelye Playa del Ingles és Maspalomas a végtelennek tűnő strandon homokdűnék sorakoznak, melyek között szélvédett völgyeket találunk, ahol télen is élvezhetjük a meleg napsugarakat a sivatagi környezetben. Itt kezdődnek (Meloneras) az elegáns szállodasorok, ahol mindenki megtalálja a számára megfelelő szálláshelyet. Éjszakai élet Playa del Ingles-en van. A legjellegzetesebb település Puerto de Mogan, teljesen különbözik a nagyvárosi Playa des Ingles-től. Annak ellenére, hogy épített üdülőfalu, a leginkább spanyol, autentikus hely az óvárosi résszel. Kis sétálóutcákkal, a csatorna felett áthidaló hidacskákkal Velencére emlékezteti az utazót.

Tenerife – egy szélességi fokon fekszik a Szaharával, a Kanári-szigetek legnagyobb tagja, és a legtöbb turista is ezt a szigetet keresi fel. A látogatók Európa egyik utolsó paradicsomának tartják. Nem véletlen. A Kanári-szigetek többi tagjához képest sokkal zöldebb. Hatalmas hegyek, és a hegyek lábánál elterülő kristálytiszta strandok jellemzik. A leglátogatottabb a sziget délnyugati része, Playa de Las Americas, Los Cristianos és Costa Adeje üdülőhelyek. Délen kellemesebb az idő, de az északi részek autentikusabbak, nyugodtabbak. Gyermekekkel is kitűnő választás ez a sziget, mivel több állatkert, aquapark is található itt, valamint nagy, homokos partszakaszok. A vízi sportok szerelmesinek igazán nem lehet okuk panaszra, bőséges a kínálat. De túrázásra is ideális helyszín a sziget. Fővárosa Santa Cruz, valamint Las Palmassal megosztva a Kanári-szigetek fővárosa is. Santa Cruz nyüzsgő, pezsgő város, remek éjszakai élettel. Santa Cruz kikötőjébe érkeznek a szomszédos szigetekről, valamint Spanyolország szárazföldi részéről is a hajók, kompok. A karneváli időszakban igen látványos felvonulásokat, ünnepségeket szerveznek.

Fuerteventura – a Kanári-szigetek második legnagyobb, az afrikai kontinenshez legközelebb fekvő tagja. Geológiailag a legrégebbi (kb. 20 millió éves) sziget a csoportban. Gran Canariá-hoz és Teneriféhez képest kevesebb látnivalót és programot kínál, de ugyanakkor nyugodtabb, a turizmus még nem öltött indusztriális méreteket. A sziget nevének jelentése "erős szelek", erre fel kell készülni. Az erős szél hidegebb időben kellemetlen is lehet, ugyanakkor a sziget egy valóságos szörfparadicsom. Ez a sziget is kiérdemelte (úgy, mint Madeira) az „örök tavasz” jelzőt, mivel a téli hónapokban is 21-23 °C fok a napi átlaghőmérséklet. A sziget strandjai még nem kiépítettek, sok helyen hiányoznak a vizesblokkok, a strandszervíz, azonban a Kanári-szigetek közül itt találhatóak a leghosszabb homokos strandok, valamint homokdűnék. Ezt a szigetet nem ajánljuk a bulit kereső turistáknak, de annál inkább azoknak, akik csendesebb, nyugodtabb nyaralásra vágynak, el szeretnének menekülni a nagyvárosi forgatagtól és a természetközeli élményeket részesítik előnyben.

Lanzarote – a Kanári-szigetek hét nagy szigete közül a legkeletibb, legészakibb és egyúttal a legidősebb. Központi tájait csaknem 300 tűzhányó teszi változatossá. A völgyek és sziklás rögök száraz, sivatagos tájait csak néhány farmer pálmaligete vagy citrus ültetvénye szakítja meg. A rengeteg tűzhányónak köszönhetően a sziget felszíne erősen tagolt. A szigetet az UNESCO 1993-ban Bioszféra-rezervátumnak nevezte ki. A 60 km hosszú, és 25 km széles sziget egész évben kellemesen meleg, szubtrópusi-sivatagi éghajlattal rendelkezik. Vulkáni eredete ellenére a „száz vulkán” szigetén csodálatos, fehérhomokos tengerpartok is vannak. Teneriféhez és Gran Canáriához képest kevésbé zsúfolt, nem jellemző a tömegturizmus, így kevesebb és némileg drágább szállások találhatók a szigeten.

La Palma – az 5. legnagyobb sziget a csoportban, ahol a természeti kincsek, a tradicionális spanyol életérzés kerül előtérbe. A sziget legmagasabb pontja 2400 métert ér el. 2021-ben itt, a szigeten tört ki utoljára vulkán, a Cumbre Vieja, mely 100 napig volt aktív: lávafolyam, szeizmikus tevékenység, morajlás kísérte a kitörést. A szigeteket három szín jellemzi: a kék tenger, a zöld növényzet (mediterrán és trópusi) és a fekete, mert itt a homok is fekete színű, vulkáni eredetű. A sziget fővárosa Santa Cruz de La Palma a keleti oldalon, míg legnagyobb városa, Los Llanos de Aridane a nyugati felén helyezkedik el.

BEUTAZÁSI FELTÉTELEK

Magyar állampolgárok az alábbi úti okmányok valamelyikével utazhatnak be az országba:

  • Magánútlevél – az utazás utolsó napjáig kell érvényesnek lennie
  • Ideiglenes útlevél: (Csak konzul állít ki!) – az utazás utolsó napjáig kell érvényesnek lennie
  • Személyi igazolvány – az utazás utolsó napjáig kell érvényesnek lennie
  • Ideiglenes személyi igazolvány – az utazás utolsó napjáig kell érvényesnek lennie

Vízum: turista célú beutazás esetén nem szükséges

Kiskorúak beutazása: a spanyol rendőrség tájékoztatása szerint ajánlatos, hogy a törvényes képviselő nélkül, kísérettel vagy kíséret nélkül utazó kiskorú gyermekek vagy azok kísérői rendelkezzenek a spanyolországi belépés, tartózkodás és kiutazás ideje alatt a gyermek törvényes képviselőjének/képviselőinek egyszerű (előírt forma nélküli, lehetőség szerint egy világnyelven írott) beleegyező nyilatkozatával a gyermek külföldre utazásával kapcsolatban. A nyilatkozatnak tartalmaznia kell a gyermek személyi adatait, a kísérő személyi adatait, utazási célt, időtartamot, a törvényes képviselő/k személyi adatait, pontos elérhetőségét. A nyilatkozatot két tanú, vagy közjegyző előtt javasolt megtenni. Ajánlatos továbbá, hogy rendelkezzenek a gyermek törvényes képviselőjének/inek személyazonosságát igazoló okmány adatoldalának másolatával. Nyilatkozat minta

Vám: megegyezik az uniós szabályozással 

https://www.agenciatributaria.es/AEAT.internet/Inicio/La_Agencia_Tributaria/Aduanas_e_Impuestos_Especiales/_Presentacion/La_Aduana_espanola/La_Aduana_espanola.shtml

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal utastájékoztatója

A 10.000 eurót meghaladó készpénzt vagy készpénz helyettesítő eszközt a határon be kell jelenteni.

 

EGÉSZSÉGÜGYI TUDNIVALÓK

Fontos! MINDIG kössön Baleset- betegség- poggyász biztosítást utazás előtt!

COVID-19: a COVID-19 járvány vonatkozásában Spanyolország minden beutazási korlátozást megszüntetett. Ajánlott/kötelező a maszkviselés azonban az egészségügyi intézményekben, kórházakban, illetve tünetek észlelése esetén. 

Spanyolország COVID-tájékoztatással (beutazási feltételekkel) foglalkozó oldalának linkje: https://www.sanidad.gob.es/areas/alertasEmergenciasSanitarias/alertasActuales/nCov/home.htm

Az Egészségügyi Minisztérium információs telefonszámai tartományi lebontásban: 

https://www.sanidad.gob.es/areas/alertasEmergenciasSanitarias/alertasActuales/nCov/telefonos.htm

Általános tájékoztató: https://www.spain.info/en/travel-tips/general-healthcare/

Oltások: nincs sem kötelező, sem javasolt

Betegségek: a térségben előforduló megbetegedések lehetnek: Diftéria-tetanusz

Gyógyszerek:a napi rendszerességgel szedett gyógyszereket mindig vigyék magukkal, mert Spanyolországba nehéz és költséges lenne a beszerzésük. Ezen túl útipatikát is érdemes összekészíteni: láz- és fájdalomcsillapító, gyomorfertőtlenítő, leégésre krém, stb.

Közegészség, egészségügyi helyzet: Spanyolországban a közegészségügyi helyzet megfelelő, járványoktól nem kell tartani. A csapvíz fogyasztása nem javasolt.

Egészségbiztosítási kártyaSpanyolországban az Európai Egészségbiztosítási Kártyával a magyar egészségbiztosítás terhére vehetők igénybe az egészségügyi szolgáltatások. Az európai egészségbiztosítási kártyával a szolgáltatásokat csak az egészségbiztosítás illetékes spanyol szervével szerződésben álló szolgáltatótól lehet - az egyenlő elbánás elvének megfelelően - igénybe venni. A szerződés nélküli magánszolgáltató által nyújtott ellátás költségeit a beteg saját maga fizeti. Bővebb információ: 

http://www.neak.gov.hu/felso_menu/lakossagnak/ellatas_kulfoldon/egeszsegugyi_ellatas_kulfoldon/eu_ellatas_az_egt_allamokban/spanyolorszag_egt_ellatas | Betegség külföldi utazás idején

Vészhelyzet esetén nincs idő olyan kórházat keresni, mely szerződésben áll az OEP-el, ezért mindenképpen fontos megkötni a baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítást is! Továbbá a kártya nem fedezi az esetleges hazaszállítás költségét sem!

 

ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK

Időeltolódás: - 1 óra

Utazás hossza: közvetlen repülőjárattal Budapestről 5-6 óra, illetve Bécsből is vannak közvetlen járatok (2024. márciusi adat)

  • Ryanair: Gran Canaria (csütörtök),Lanzarote (kedd),Tenerife (hétfő, csütörtök, szombat)
  • Ryanair – Bécs: Fuertaventura(hétfő, péntek), Gran Canaria (csütörtök, vasárnap), Tenerife (kedd, szerda, csütörtök, szombat)
  • Wizzair: Tenerife (hétfő, szerda, péntek, vasárnap)

Pénznem: Euro. A nemzetközileg ismert bankkártyákat az ország egész területén elfogadják. ATM-ek is rendelkezésre állnak, de a készpénzfelvételért költséget számítanak fel.

Nyelv: spanyol, katalán, baszk, gall. A turisták által látogatott területeken elterjedt az angol nyelv használata.
Éghajlat: A Kanári-szigeteken szubtrópusi éghajlat uralkodik, a hőmérséklet egész évben 18 és 24 °C között mozog, minimális a csapadékmennyiség.

Utazás, közlekedés, vezetés:

Gépkocsi: nem szükséges a nemzetközi jogosítvány. A magyar, kártya formátumú jogosítvány Spanyolországban is használható, amennyiben mind a kategória (korlátozások nélkül), mind a kártya érvényes. Spanyolországban a gépjárművekben kötelező tartozék a fényvisszaverő mellény, melyből utasonként egy darabot kell a gépkocsiban tartani. Használata a közúton a gépkocsit elhagyó utasoknak is kötelező. Az autóban történő mobiltelefon-használat büntetési tétele 300 euró. A jogosítvány nélküli közlekedés bűncselekménynek számít, ezt 3-6 havi szabadságvesztéssel, avagy 900 euróig terjedő pénzbüntetéssel, vagy közmunkával sújthatják.

Kocsibérlés: mindenképpen ajánlott előre lefoglalni itthonról, mert lehet, hogy a helyszínen már nem lesz szabad autó vagy pedig csak nagyon drágán.

Gyorshajtás, ittas vezetés: a sebességhatár lakott területen 60 km/h-val, lakott területen kívül 80 km/h-val való átlépése már bűncselekmény, szabadságvesztéssel is büntethető. Spanyolországban 0,5 g/l véralkoholszintig megengedett a vezetés. (Kezdő, valamint hivatásos vezetőknél az érték alacsonyabb.) A közlekedési rendőrök több módon is használják a traffipaxot, a bírságok magasak, és külföldieknek a helyszínen kell fizetni, ellenkező esetben lefoglalják a járművet.

Kerüljék a tilosban való parkolást és mindig fizessék ki a parkolási díjat, mert az autót elszállítják és körülményes a visszaszerzése.

Ünnepnapok: a spanyolok szeretnek élni és szórakozni, így egész évben mindig találunk valamilyen ünnepet, fesztivált, amit érdemes beiktatni spanyolországi látogatásunk alkalmával.

Vallás, viselkedési kultúra, öltözködés: római katolikus vallású az egész ország, és számukra történelmileg is nagyon fontos a vallás gyakorlása, ezért a templomokba tilos fedetlen vállal és lábbal (rövidnadrág) belépni! A tengerparton könnyű, természetes anyagból készült ruha, estére egy pulóver ajánlott. Napszemüveg, naptej, kalap, sapka szintén elengedhetetlen. A városok látogatására mindenképpen kényelmes cipő, átlagos öltözet.

A spanyol ember számára nagyon fontos a szieszta, ezt a nyári forró hónapokban meg is lehet érteni. Így az élet délben megáll, az üzletek bezárnak, és csak délután nyitnak ki újra.

Áram: 220 V, megegyezik a magyar szabvánnyal

Telefon: a rooming lehetőségről érdeklődjön mobilszolgáltatójánál!

Dohányzás:Spanyolország az egyik legszigorúbb törvényt hozta a dohányzás ellen. Azon túl, hogy tilos a dohányzás a nyilvános helyeken, munkahelyeken, játszótereken, közlekedési járműveken, éttermekben, bárokban és kórházak közelében, tilos már dohányozni az egyes tengerpartokon is! Barcelona vezette be elsőként a füstmentes (és csikkmentes) strandokat, és az ország számos pontján követik ezt a példát. Tehát aki rá akar gyújtani a strandon az előbb tájékozódjon, mivel a bírság nagyon komoly összeg is lehet!

Vásárlás:olíva olaj, bor, jamon (sonka), chorizo (kolbász), kerámia, flamenco kiegészítők (ruhák, kendők, csipkék), bőrből készült tárgyak, valamint a spanyol divatmárkák (Zara, Desigual, Mango, Bershka) termékei. Érdemes ellátogatni a helyi piacokra is.

Üzletek, éttermek nyitva tartása: az üzletek általában 9,30 – 14,00 és 17,00 – 20,00 óra között tartanak nyitva. A szieszta idejére bezárnak. Ez alól a nagy bevásárlóközpontok kivételt képeznek, azok folyamatos nyitva tartással este 21-22 óráig is nyitva vannak.

Ebédelni 13 – 16 óra között tudnak az éttermekben, míg vacsorát este 8 óra után szolgálnak fel.

ÁFA, Borravaló: az éttermekben az árak nem minden esetben tartalmazzák az ÁFÁ-t (IVA), de a kiszolgálási díjat igen. Ezért mindig ellenőrizzék az étlapot, mi van az árban és mi az extra költség. A borravaló elfogadott, mértéke általában 10 %.

Gasztronómia

Kanári-szigetek speciális ételei:

Mojo canario– mártás, melynek létezik piros és zöld változata is. A mártások legfontosabb alapanyagai a fokhagyma, az olívaolaj, a vörös vagy zöldpaprika. Ezt a hagyományos szószt szinte minden étel mellé felszolgálják a szigeteken.

Papas arrugadas– a helyi krumpli, avagy a Kanári krumpli, amit főételként és köretként is fogyasztanak

Almogrote - kemény sajtokból, paprikából, olívaolajból, fokhagymából készülő feltét, amelyet főként pirított kenyérre kenve tálalnak. Az étel La Gomeráról származik, erős és fűszeres.

Sancocho canario – Latin-Amerikában is minden országnak megvan a saját Sancocho-ja, de az alaprecept ugyanaz: egészben főtt hal, édesburgonya, gofio, mojo picón

Bienmesabe canario- tipikus kanári édesség, amely mandulával, tojással, cukorral és citrommal készül

Egyéb tipikusan spanyol ételek, italok:

Paella – eredetileg Valenciából származik, de ma már az egész országban elterjedt. Többféle hús felhasználásával készülhet (csirke, nyúl, tenger gyümölcsei) serpenyőben, de ami mindegyikben megvan az a rizs, sáfrány, olívaolaj, zöldségek, és az alapja a fokhagymás sofrito

Patatas bravas– őshonos étel, jellemzően fehér burgonyából áll, amelyet 2 centiméter széles kockákra vágtak, majd olajban kisütöttek és melegen, fűszeres "brava" szósszal tálalják.

Gazpacho– híres spanyol (andalúziai), hidegen tálalt, paradicsom alapú zöldségleves. Fontos összetevői: Paradicsom, paprika, uborka, hagyma, és nem kell főzni, csak össze turmixolni az alapanyagokat.

Jamon– lehet „iberico” vagy a hegyvidékek sonkája, a „serrano”

Tortilla Espanola –a spanyol omlett vagy spanyol tortilla egy hagyományos spanyol étel, a spanyol konyha elengedhetetlen része. Ez egy tojásból és burgonyából készült omlett, opcionálisan hagymával is. Gyakran szobahőmérsékleten tálalják tapasként

Cocido (más néven:escudella, olla, pote) – főtt egytálétel, a spanyol konyha egyik legelterjedtebb, nemzeti ételeként is számontartott, hagyományos ételcsoportja. Legfontosabb alapanyaga a hús, hüvelyesek és különféle egyéb zöldségfélék. Sok változata ismert.

Chorizo– a spanyol, főként az asztúriai konyha egyik jellegzetes kolbászterméke, amely nagyon hasonlít a magyar füstölt kolbászhoz

Tapas– a spanyol gasztronómia egyik jellegzetessége. A legtöbb bárban és étteremben a szeszes italok mellé szolgálják fel. A tapas rendkívül sokféle, tulajdonképpen bármiből lehet tapas, amit kis adagokra fel lehet osztani: apró szendvics, kolbászkák, sonka stb. Az itt élők gyakran beülnek kedvenc bárjukba, és borozgatás mellett egy-egy falatnyi tapast rágcsálnak.

Almuerzo– nevezhetjük tízórainak, melyet 10-11 óra körül fogyasztanak, hogy kibírják a kései ebédig

Borok– Spanyolországban kiváló borokat fogyaszthatunk, inkább vörös, mint fehér bor a jellemző.

Sherry  (spanyolul: jerez) a spanyolországi Jerez város környékén termő fehér szőlőből készülő likőrbor. A „sherry” szó a Jerez anglicizált megfelelője, így az EU-ban a sherry is védett földrajzi eredetű termék. Hasonló neve ellenére nem tévesztendő össze a cherry brandy-ként ismert meggylikőrökkel vagy a – gyakran cherry fantázianéven forgalmazott – meggyes likőrborokkal; ezekkel ellentétben a sherryt nem ízesítik.

Sangria– vörösbor alap, sok-sok gyümölccsel ízesítve

Biztonság

Spanyolországban a közbiztonság semmivel sem rosszabb, mint más nyugat-európai országban, ugyanakkor a turistákra szakosodott bűnözői csoportok aktív jelenléte miatt indokolt a józan óvatosság. A népszerű tengerparti turisztikai célpontokban a legfőbb problémát a turisták vagyontárgyai ellen elkövetett bűncselekmények (pl.: zsebtolvajlások) jelentik. Az utóbbi időben megemelkedett a személy elleni erőszakkal elkövetett lopások, rablások száma. Jellemző elkövetési módszerek:

  • éttermekben az asztalra kitett tárcák vagy a szék mellé, mögé, alá helyezett táskák figyelemeltereléssel történő észrevétlen elvitele,
  • autóbérlés során, még bekamerázott helyen sem riadnak vissza az ablakok betörésétől és a kesztyűtartóban vagy a csomagtartóban, tehát láthatatlan helyen hagyott értékek, bőröndök, okmányok elvitelétől,
  • autóúton/autópályán bevált módszerrel - „gumis trükkel” - állítják le a gyanútlan autósokat; (azt jelzik, hogy baj van a hátsó kerékkel). Céljuk az utasokat kiszállítani és hátra csalni az autó mögé, amíg egy másik társuk elviszi az első ülésen hagyott értékeket.
  • Parkoló autó ablakának betörésével abban található értékek eltulajdonítása.

Kérjük, külföldre utazáshoz csak a legszükségesebb okirataikat hozzák magukkal: úti okmány (személyi igazolvány vagy útlevél), EU-s egészségbiztosítási kártya, bankkártya, esetleg vezetői engedély, amennyiben autóbérlés feltétlen szükséges.

A fontos okmányokat ne tartsák egy helyen, különösen ne tartsák egy táskában!

Fentiekre tekintettel mindenképpen elővigyázatosság és körültekintés szükséges a nyaralás teljes időtartama alatt.

A vagyon elleni bűncselekmények (főként zsebtolvajlások) gyakorisága miatt a Spanyolországba beutazók számára javasoljuk, hogy útiokmányaik adatoldalát, repülőjegyüket, beszállókártyájukat elektronikus formátumban (fénykép) tárolják el mobiltelefonjaikban és saját e-mailfiókjukban, illetve hozzák magukkal az útiokmány papír alapú másolatát is.

Spanyolországban több rendőri testület működik: a városi, elsősorban közlekedésrendészet, a Guardia Urbana; a helyi rendőri szervezet; a határőrizetet is végző Policía Nacional; illetőleg a dobozszerű sapkájáról felismerhető csendőrség, a Guardia Civil. Amennyiben a turista kapcsolatba kerül a rendőri szervek valamelyikével érdeklődje meg, hogy melyik testületről van szó. Ez megkönnyíti az esetleges utólagos eljárásokat, mint a hivatalos jegyzőkönyv-másolat beszerzése a biztosító számára.

A spanyol kormány a 2015. júniusi franciaországi és tunéziai merényleteket követően 4-es fokozatúra emelte a terror-fenyegetettségi szintet, amelyet azóta is fenntartanak (a mindenkori terrorfenyegetettségi szintet a 

https://www.interior.gob.es/opencms/es/prensa/nivel-alerta-terrorista honlapon teszi közzé a spanyol belügyminisztérium).

 

KÜLKÉPVISELETI, KONZULI INFORMÁCIÓK

Spanyolország - Konzuli hivatal, Madrid

Cím: Calle Ángel de Diego Roldán 21. – 28016 Madrid Madrid – Spanyolország

E-mail: consulate.mad@mfa.gov.hu

Telefon: +34914139850 vagy  +34914134137

Központi ügyelet Budapesten (konzuli segélyhívás munkaidőn túl):
Magyarországról: 06-80-36-80-36
Külföldről: 0036-80-36-80-36

Fax: (+34) 91-416-44-54

Honlap: madrid.mfa.gov.hu

Konzuli kerület: Egész Spanyolország beleértve a Kanári-szigeteket: Gran Canaria, Tenerife, Fuerteventura, Lanzarote, La Palma, El Hierro, La Gomera.

Spanyolország - Főkonzulátus, Barcelona

Spanyolország - Magyarország Madridi Nagykövetségének Irodája, Málaga

Spanyolország - Tiszteletbeli konzul, Bilbao

Spanyolország - Tiszteletbeli főkonzul, Gijón

Spanyolország - Tiszteletbeli konzul, Palma de Mallorca

Spanyolország - Tiszteletbeli főkonzul, Tenerife

Spanyolország - Tiszteletbeli főkonzul, Valencia

Spanyolország - Nagykövetség, Madrid

 

Spanyolország Budapesti Nagykövetsége

 

Tegye biztonságosabbá utazását, még utazás előtt regisztráljon konzuli védelemre és töltse le Konzinfo Utazom mobil alkalmazást!

Vissza a hírekhez